Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Receptek (saját)

Teljes kiőrlésű magvas kenyér

2016.12.22. Teljes kiőrlésű magvas kenyér

Egy eredeti hagyományos kenyérrecept módosításával keresett meg egy kenyérsütőtársunk, akinek betegségből kifolyólag kellett módosítani kenyérreceptjén. Így született meg ez a recept. :-)

A recept előnye: bármikor, bárhogyan variálható a megadott súlymennyiségeken belül, sosem lehet elrontani és változatosan variálható, azaz megunni sem lehet. ;-)

tovább

Teljes kiőrlésű kakaós kalács

2016.12.17. Teljes kiőrlésű kakaós kalács

Imádom a kalácsokat, sose tudom megunni őket változatos elkészítésük végett. Tízóraira, uzsonnára tökéletesen beillik bármely diétába akár egy házi készítésű kakaó, forró csoki mellé. ;-)

tovább

Teljes kiőrlésű zabpehely kenyér

2016.08.20. Teljes kiőrlésű zabpehely kenyér

Már többször elkészítettem ezt a kenyeret, s minden alkalommal könnyed, laza bélzetű lett.

Azoknak ajánlom ezt a kenyeret, akik étkezésükben törekednek a 100 %-os teljes kiőrlésű liszt használatára. Diétába remekül beilleszthető eme puha kenyér.

tovább

Duplacsokis cukkinikenyér

2016.07.31. Duplacsokis cukkinikenyér

Már többször készítettem ezt a kalácsot kétféleképpen (almával, citrommal), mit most meg is mutatok. Kézi előkészítése, illetve a massza elkészítése egyszerű, de kissé időigényes, sütése már nem igényel beavatkozást.

Azoknak ajánlom ezt a kenyeret, akik nem idegenkednek újdonságokat kipróbálni, új ízeket megismerni diétájuk keretén belül, s szeretnék változatossá tenni étrendjüket.

Tízóraira, uzsonnára tökéletes választás lehet.

tovább

Tönkölykalács (alaprecept)

2016.04.29. Tönkölykalács (alaprecept)

Már többször készítettem ezt a tönkölykalácsot különbözőképpen, a variációs lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Ajánlom azoknak is ezt a receptet, akik törekednek az egészségesebb életmódra, s lépésről lépésre szeretnének tenni életmódjuk megváltoztatásáért.

tovább

Teljes kiőrlésű búzakenyér

2016.01.24. Teljes kiőrlésű búzakenyér

Akik a Facebook-on követi a kenyérsütöde napi eseményeit, azok olvashatták, hogy szóba került ez a teljes kiőrlésű búzalisztből készült recept, melynek eredeti verziója a sütő számára nem megfelelő lett. Ezt a receptet alakítottam át, hogy bátrabban megsüthető legyen; valamint variáltam tovább, hogy diétázói kívánalmaknak is eleget tegyen.

tovább

Zablisztes formakenyér

2015.12.30. Zablisztes formakenyér

Tudom, sokan keresitek a teljes kiőrlésű lisztből készült recepteket.
Ezen lisztek között van a zabliszt is, melyet kevesen ismertek még, s talán nem is nyúltatok eddig bátran hozzá, esetleg csak más lisztekkel keverve. Ezúttal egy olyan receptet osztok meg, mely 100 %-ban zablisztből készült.

tovább

Paleo kenyér zöldbanánlisztből

2015.11.18. Paleo kenyér zöldbanánlisztből

Már többször készítettem ezt a paleo kenyeret különbözőképpen. Azoknak is ajánlom, akik idegenkednek ma még a paleo kenyerektől, vagy most ismerkednek a maglisztekkel. Magvakkal dúsítva könnyebben megszokható az elején még szokatlan ízvilág.

tovább

Duplacsokis kalács

2015.10.14. Duplacsokis kalács

Imádom a kalács minden verzióját, különösen a csokisat. Az, hogy a csoki részben megolvad, részben egyben marad, külön emeli nálam a gyönyör érzetét. :-)

tovább

Fügelekvár

2015.10.13. Fügelekvár

A kenyérsütőgépen van egy program, amely Neked is nagy valószínűséggel eddig kihasználatlan volt. Ez pedig a lekvár, vagy jam program. Már régóta szemeztem vele, és most, hogy elég sok füge érett be szabadtéren a kertben, gyorsan döntöttem. Kipróbálom ezt a lekvár programot.

tovább