Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Duplacsokis kalács

2015.10.14.

Duplacsokis kalács

Imádom a kalács minden verzióját, különösen a csokisat. Az, hogy a csoki részben megolvad, részben egyben marad, külön emeli nálam a gyönyör érzetét. :-)


Kenyérkategória: édes kenyér, IR diéta

Hozzávalók 1 kg-hoz

 

173 gr teljes kiőrlésű tönkölyliszt

327 gr rétesliszt

300 ml langyos kakaó (rendesen elkészített kakaó)

4 evőkanál nyírfacukor

3 dkg olvasztott kókuszzsír, vagy vaj

csipetnyi só (opcionális)

1 dkg élesztő

Hangjelzésnél: 5 dkg mazsola, 5 dkg apróra tört étcsokoládé

 

Program: édes

Szín: közepes

 

TIPP1: a lisztek arányát variálhatod kedved szerint, a lényeg 500 gr-t ne lépd túl az összmennyiséget illetően.

TIPP2: Ha nincs langyos kakaód, akkor 300 ml tej és 2-3 evőkanálnyi cukrozatlan kakaó kerüljön az üstbe. Számíts rá, hogy ettől a tészta színe barna lesz.

TIPP3: Ha vajjal készíted foszlósabb lesz a kalács.

TIPP4: Az étcsokoládét nagyobb darabokra tördeld - például a tábla csoki törésjelei mentén -, hogy ne olvadjanak fel teljesen a csokoládédarabkák.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#18 - Anna2018.10.05. 07:46

Köszönöm, kipróbálom :)

#17 - Torma Timi2018.10.04. 14:21

Kedves Anna!

Köszönöm szíves visszajelzésed a kaláccsal kapcsolatosan. Örülök neki, hogy ízlett. :-)

Szíves kérdésedre válaszolva, arányosítással (pl. 1 kg : 0,75 kg) tudod csökkenteni a hozzávalók arányát. Az élesztő mennyiségét hagyd meg ugyanennyinek.

Sok sikert kívánok a további kenyérsütéseidhez.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#16 - Anna2018.10.04. 08:22

Kedves Timi!

Nagyon finom a kalács! Egy problémám van vele, túl nagy a mennyiség az én gépembe. Milyen arányban tudom csökkenteni a hozzávalókat szerinted, hogy ilyen jó maradjon? Üdv, Anna

#15 - Torma Timi2016.04.08. 08:48

Kedves Tünde!

Nagyon örülök a sikernek, hogy ízlett a lurkóknak, s külön öröm, hogy bátran variáltad a receptet igényeteknek és az otthoni készletnek megfelelően. :-)

További élvezetes kenyérsütést kívánok! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#14 - Pataki Tünde2016.04.07. 21:59

Sziasztok! Ide is jövök egy kis élménybeszámolóval ☺️ Imádta a család,úgyhogy többször el lesz készítve ☺️ Az enyém sötétebb lett,mint a Timié a képen,de ugye ez függ a kakaó minőségétől/mennyiségétől.Én tejben kevertem ki a keserű kakaót,barna cukorral,vajjal és mazsola nélkül készült,mivel a gyermekeim nem szeretik a mazsolát Szóval 10dkg étcsokit tettem bele és minden morzsa elfogyott ☺️ Ismételten köszönöm a receptet ☺️

#13 - Torma Timi2016.02.25. 20:49

Kedves Tímea!

Örülök, hogy kíváncsivá tett a recept, bátran vágj bele az édes kenyér programon. :-) Az én gépemmel is 3 óra 30 perc, szóval nem kell megijedni a hosszú programidőtől, s bízom benne, hogy kárpótolni fog ez a hosszú idő a kalács finomságával. ;-)

Sok sikert az elkészítéséhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#12 - Szulimán-Kovács Tímea2016.02.24. 17:38

Szia!

Nagyon tetszik a kalács recepted és szeretném megcsinálni, csak az lenne
A kérdésem, hogy édes kenyér programon kell csinálni,
Vagy kalács programon?
Az édeskenyér 3órás a kalács program 1:50, uh gondolom nem
Mindegy...
Válaszodat előre is köszönöm !

#11 - Torma Timi2016.01.28. 13:55

Kedves Kinga!

Igen, porélesztő is megfelel, ebből 1,5-2 teáskanálnyi kell bele. Örülök, hogy sikerült, s ízlett is! :-)

további sok sikert kívánok a kenyérsütésekhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#10 - Kinga2016.01.27. 23:13

Hat ez mennyei lett :) nehez volt kivarni de megerte :) a lisztet fele fele aranyban tettem bele es mivel lattam h nehezen keveri, meg egy kis tejszint ontottem bele.Kicsit aggodtam h nem kel meg mert nyitogattam a tetejet, kivancsi voltam, de nem lett gond belole. Koszonom :)

#9 - Kinga2016.01.27. 19:19

Koszonom :) most fogok nekiallni :) szarazelesztovel is jo?