Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Fehér parasztkenyér

2011.08.15.

Fehér parasztkenyér

Sokan szeretik a fehér házi jellegű kenyeret, mely a régi, nagyanyáink által sütött kenyérre emlékeztet.

Ezúttal egy hasonló jellegű kenyér receptjét osztom meg, kóstoljátok meg!

Hozzávalók 1 kg-hoz:

250 ml víz

125 ml tej

375 gr. simaliszt

300 gr. rétesliszt

2 teáskanál só

25 gr. vaj

1 dkg élesztő

Program: alapkenyér, fehér kenyér program - kinek mi van a gépére írva.

Szín: sötét.

TIPP: ez a kenyér toastkenyérnek is kiváló.

Figyelem: mivel a kenyér már tartalmaz vajat, így kérem fokozott figyelmeteket a toast-szendvics készítésénél, nehogy túl zsírosra sikerüljön!

 

Jó sütést, s várom véleményeteket a Vendégkönyben!

Üdvözlettel:

Timi

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#29 - Torma Timi2016.08.02. 09:40

Kedves Emese!

Igen, megsütheted ezt a mennyiséget a kenyérsütőgépedben, szerintem el fogja bírni.

Ha mégis úgy gondolod, hogy nem kockáztatsz, akkor egyszerű arányosítással 1000 gr:900 gr) számold a hozzávalókat. Egyedül az élesztő mennyiségét hagyd változatlanul.

Sok sikert az elkészítéséhez! ;-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#28 - Hegedüs Emese2016.08.01. 23:53

Szeretnék érdeklődni hogy 900g-os kenyeret süthetek a gépemben. Elkérhetem hozzá a receptet a fehér parasztkenyerét? Mert ez itt 1 kg-os hoz van feltüntetve a hozzávalók. Köszönöm

#27 - Pataki Tünde2016.04.08. 09:24

Kedves Timi!
Ma reggelre Ő került a család dobozába szendvicsalapnak :)) Csak ismételni tudom magam, nagyon finom lett,köszönöm :))

#26 - Torma Timi2015.12.30. 19:13

Kedves Tibor!

Üdvözöllek a kenyérsütőgép tulajdonosok táborában! :-)

Köszönöm, hogy visszajeleztél az eredményes kenyérsütési tapasztalataidról, mindig jó ezeket olvasni. :-)

Kérdésedre válaszolva: a receptekben jelzett sima liszt, mindig BL 55-ös liszt. Nem használok külön előrekészített keverékliszteket. Tapasztalataim alapján a BL 80-as liszt viszonylag nehezen elérhető, így mellőzöm ennek használatát is, hogy ne okozzon problémát az alaplisztek beszerzése.

További sok sikert kívánok a kenyérsütésetekhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#25 - Németh Tibor2015.12.29. 21:19

Kedves Timi!
Abszolút kezdő kenyérsütő vagyok. Karácsonyra leptük meg magunkat egy kenyérsütő géppel. (Tipus: Tefal B07C) Még most ismerkedünk csak vele, hozzáteszem, hogy nagyot lendített a gépvásárlási kedvünkön, hogy már pár héttel korábban rátaláltam erre az oldaladra, és buzgón olvastam a recepteket.
Az első kenyér ennek köszönhetően remekre sikerült (az egy normál fehér alapkenyér volt).
Egy kérdésem van. Sokat olvastam a különféle lisztekről. BL55, BL80, BL112, BFF55, stb.
Szóval a receptjeidben több esetben "simalisztet" írsz. Ez a BL55, vagy BL80-asat jelenti?

Előre is köszönöm a válaszod!
További Szép Estét!
Németh Tibor

#24 - Torma Timi2015.12.06. 18:51

Kedves Noémi!

Nagyon örülök a sikerednek, köszönöm, hogy megírtad! :-)

További élvezetes kenyérsütést kívánok! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#23 - F. Noémi2015.12.05. 20:17

Kedves Timi! A harmadik kenyeremet sütöttem az újdonsült gépemmel, az első kettő mellékelt receotfüzeből készült, sikerélményem lett , mert jól sikerültek, na de ez a kenyér!!!!❤ Forrón belakmároztznk belőle, lehet meg lesz a böjtje, de akkor is megérte!!! Köszönöm sz€pen a receptet!!! Üdv. Noémi

#22 - Torma Timi2015.09.28. 07:50

Kedves Tomi!

Köszönöm visszajelzésed, nagyon örülök hogy ízlik. :-)

További sok sikert az újabb receptek kipróbálásához.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#21 - Tomi2015.09.28. 02:17

Szia!
Nagyon jó recept, íz, állag, minden szuper, negyedik ilyen kenyeremet sütöm, azóta boltban nem vettem. :P

Lassan kipróbálom a többit is. :)
Köszi a recepteket!
Tomi

#20 - Torma Timi2014.10.04. 21:48

Kedves Attila!

Örülök neki, hogy kis változtatással is remekül sikerült! :-)

Köszönöm, hogy megosztottad ezt a módosított recepted, így Te is bátorítasz másokat a merész újításokra, tapasztalatszerzésekre. :-)

További élvezetes kenyérsütést kívánok Neked! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi