Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Fügelekvár

2015.10.13.

Fügelekvár

A kenyérsütőgépen van egy program, amely Neked is nagy valószínűséggel eddig kihasználatlan volt. Ez pedig a lekvár, vagy jam program. Már régóta szemeztem vele, és most, hogy elég sok füge érett be szabadtéren a kertben, gyorsan döntöttem. Kipróbálom ezt a lekvár programot.

Kenyérkategória: lekvár program


Hozzávalók 0,5 literhez (főzés végén pont egy mércés üvegedénybe öntöttem a lekvárt az üstből)

530 gr tisztított, s apróra darabolt füge (héját nem kell lehúzni)

230 gr nyírfacukor (ha nagyon édes a füge, akkor 200 gr-nál többnek nem látom értelmét)

1 egész citrom leve

Program: lekvár

Szín: beállítása nem lehetséges (mint ahogy a súlyé sem)

Elkészítése:

A tisztított, s felaprított fügét (nem baj, ha szétmállik az érettsége miatt) az üst aljába teszed, majd rá a cukrot, s legvégén a citromlevet. Programot elindítod, s kb. 1 óra múlva (gépbeállítások függvényében ez az időtartam +/- változhat) készen is van.

TIPP1: Tehetsz hozzá még reszelt citromhéjat.

TIPP2: 1 evőkanál rummal még megbolondíthatod.

TIPP3: Ha a fenti tippek valamelyikét, netán mindkettőt beveted a minél különlegesebb lekvár elkészítéséhez, programindítás előtt tedd az üstbe, mert a lekvár program nem ad külön hangjelzést további hozzávalók adagolására.

 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Torma Timi2015.10.27. 09:32

Kedves GM!

Köszönöm hozzászólásod, igen, lehet variálni különbözőképp, csak az ízlés és a fantázia szab határt. :-)

További élvezetes lekvárfőzést kívánok kenyérsütőgéppeddel. ;-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#1 - gm2015.10.26. 13:28

Birsalmával és kevés levendulával még finomabb. Évek óta kísérletezem a fügével, mivel egyre többet terem a fánk.