Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Fűszeres rozskenyér

2012.08.20.

Fűszeres rozskenyér

Ezt a kenyeret csak úgy ötletből sütöttem. Már az első sütés is remekül sikerült. Aztán megsütöttem rögtön újra picit finomítva, s a második sütés még jobban sikerült. Most ez utóbbi receptet osztom meg.

 

Kenyérkategória: fűszeres, kissé savanykás

 

Hozzávalók 1 kg-hoz:

 

500 gr író

530 gr teljes kiőrlésű (finomra őrölt) rozsliszt

1 evőkanál méz

2 teáskanál só

1 teáskanál egész kömény, mit frissen megőrlünk

1 dkg élesztő

 

Program: korpás, teljes kiőrlésű (kinek mi van a programtáblájára írva)

Szín: közepes vagy sötét

 

TIPP1: Ha nem szereted a köményt, el is hagyhatod.

TIPP2: Ha túl erősnek találod, csökkentsd a fűszerezést a felére.

TIPP3: Ha „erősnek” találod a 100 %-os rozsból készült kenyeret, kedvedre variálhatod simaliszttel. Ügyelj arra, ha a sikértartalmú liszt kerül túlnyomó többségbe, válts sütési programot (alapprogram)!

TIPP4: Aki díszíteni akarja a kenyerét (pl. vendégeket vársz), akkor a tetejére sütés kezdetekor egész köménnyel szórd meg.

 

Élvezetes kenyérsütést kívánok! :-)

 

Üdvözlettel:

Torma Timi

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Torma Timi2013.10.25. 18:25

Kedves Attila!

Köszönöm a szíves visszajelzést.

Géptípustól, lisztminőségtől függően valóban előfordulhatnak ilyen "apróbb" eltérések. Ekkor valóban érdemes hozzátenni még egy kevés lisztet, ami felveszi a maradék felesleges folyadékot. Ha pedig túl száraz lenne a tészta akkor pedig folyadékot célszerű hozzáadagolni.

További élvezetes kenyérsütést kívánok!

Üdvözlettel:
Torma Timi

#1 - Pető Attila2013.10.25. 09:31

Nekem soknak tűnik az 500 gr író, túl csirízes lett töle a dagasztott alapanyag. A lapátok elforogtak a tészta alatt. De kb. 5 dkg liszt hozzáadásával végül sikerült jót sütni.