Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Graham kenyér másképp

2011.11.02.

Graham kenyér másképp

A hétvégén újra kísérleteztem a graham kenyérrel. Ezúttal a receptet megvariáltam kissé, hogy azok is kipróbálhassák, akik kissé idegenkednek a graham liszttől, de mégis szeretnének egészségesen étkezni.

Hozzávalók 1 kg-hoz:

380 ml víz

410 gr graham búzaliszt

190 gr simaliszt

60 gr vaj

1,5 vagy 2 teáskanál só (ízlés szerint)

1,5-2 teáskanál méz (ízlés szerint)

1 dkg élesztő

Program: korpás kenyér

Szín: közepes

TIPP: a mézet hangjelzésnél adjuk hozzá

Kellemes kenyérsütést!

Üdvözlettel:

Torma Timi 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#4 - Torma Timi2016.05.13. 19:53

Kedves Detti!

Igen, helyettesítheted, de ügyelj rá, hogy a folyadék mennyiséget is várhatóan korrigálnod kell.

Sok sikert a sütéséhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#3 - Detti2016.05.13. 12:31

Kedves Tímea!
A sima lisztet lehet helyettesíteni durum vagy tönköly liszttel?

Üdv: Detti

#2 - Torma Timi2013.08.31. 22:55

Kedves Ancsa!

Elhagyható a méz, de itt nem ajánlanám, mivel a kenyeret puhává teszi, s ezáltal pedig hosszan megőrzi frissességét.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#1 - Ancsa2013.08.31. 17:15

Kedves Tímea !

A méz elhagyható ? Vagy van funkciója ebben a kenyérben a szín kialakításán kívűl ?

Ancsa