Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Kakaós kalács

2011.10.10.

Kakaós kalács

Sokan talán nem is gondoljátok, milyen remek kalácsokat lehet sütni a kenyérsütőgépben.
Ezúttal egy házi készítésű, foszlós kakaós kaláccsal örvendeztetlek meg benneteket, kóstoljátok meg, s győződjetek meg róla Ti is! S persze várom véleményetek a "Vendégkönyv"-ben! ;-)

Hozzávalók 1 kg-hoz:

300 ml tej

500 gr rétesliszt

5 evőkanál cukor (én itt barnát használtam)

2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan!)

5 dkg vaj

1 dkg friss élesztő

egy kis reszelt citromhéj

Program: cukrozott kenyér

Szín: világos, vagy közepes

TIPP1: Aki imádja a mazsolát, tehet bele 1-1,5 marékkal, különleges ízt ad.

TIPP2: Ha pedig csokidarabkákkal bolondítod meg – pár durvára vágott kockánál nem kell több -, számíts rá, hogy elolvad majd s csíkként „festi” meg majd a kenyeret, vagy pedig pontokban, attól függően, milyen típusú (ét-, vagy tej), illetve minőségű csokit teszel bele.

Kellemes sütést, s persze ne feledjétek a többiekkel is megosztani tapasztalataitokat akár itt a "Vendégkönyv"-ben, vagy a FaceBook kenyrésütödéjében!

Üdvözlettel:

Torma Timi

 

 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#33 - Torma Timi2019.01.04. 19:32

Kedves Anikó!

Köszönöm szíves visszajelzésed. Örülök, hogy sikerült, s ízlett.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#32 - Torma Timi2019.01.04. 19:31

Kedves Viola!

A vajat nem feltétlenül kell megolvasztani, ha szobahőmérsékletű. Ha hideg, akkor ajánlott az egyenletes eloszlatása érdekében.

A hozzávalók sorrendje különösen nem lényeges, egyedül az élesztő az, ami legutoljára kerülhet csak bele az üstbe. Kezdőknél azonban érdemes először a folyadékokat bepakolni az üstbe, majd erre mehetnek a szilárd hozzávalók.


Bízom benne, hogy tudtam segíteni.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#31 - Nagy-Szöllősi Anikó2019.01.04. 19:06

Nagyon köszönöm a receptet! Tökéletes lett! Bár én egy korábbi hozzászóló tanácsát megfogadva egy kanállal több cukrot és egy kanállal kevesebb kakaót tettem bele.
Nem olvasztottam a vajat, csak szobahőmérsékletű volt.

#30 - Viola2018.11.22. 14:36

Na, az egyik kérdésemre választ is kaptam, mert megtaláltam a Silvercrest gép leírását az oldaladon, így tudom már az össszetevők sorrendjét.
A másik kérdésem, hogy a vajat olvasztod-e, még mindig fennáll.:)

#29 - Viola2018.11.22. 12:02

Kedves Timi!

A vajat meg kell olvasztani? Illetve milyen sorrendben érdemes betenni a hozzávalókat? Melyik "színre" ajánlod beállítani a gépet? (Világos, közepes, vagy sötét?)

Köszönöm:
Viola

#28 - Torma Timi2016.12.29. 17:58

Kedves Adrienn!

Örülök, hogy tetszenek a receptek, s szerintem nincs azzal semmi baj, hogy gépet cseréltél. ;-) Itt is meg fogod találni a megfelelő programot mindazokhoz a kenyerekhez, amiket sütni szeretnél. ;-)

Az édes leveles kenyér program esetén a cukorral készített leveles tésztára kell gondolni. Feltételezem, hogy ez a pgrogram csak dagaszt, s formázás után süthető.

Hogy konkrétan segíteni tudjak, arra kérlek, hogy írd meg, milyen programok vannak a gépeden, s akkor meg tudom mondani, hogy melyik program lesz a legmegfelelőbb a kalács elkészítéséhez.

Várom válaszod.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#27 - Adrienn572016.12.29. 08:39

Nagyon tetszenek a receptek, de gépet cseréltem (hausert, clatronic BBA 3505)

ezen nem tudom, melyik lehet a megfelelő program? Van pl. olyan, hogy Édes leveles kenyér (????) Ez mi lehet??
De a többi programról nem tudom, melyik lenne a megfelelő?

Nagyon szeretnék kaláccsal is próbálkozni, de addig nem merek, amíg nem kapok választ!:)))
A használati utasításban, erre a programra nem is találtam példát!:((

Remélem, tudsz segíteni! Addig folytatom a többi recept próbáját!:))

Köszönöm a sok segítséget!:))

Adrienn

#26 - Torma Timi2016.10.03. 08:56

Kedves Eszti!

Nagyon örülök a sikernek, köszönöm szíves visszajelzésed! :-)

További sok sikert kívánok a kenyérsütéshez! ;-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#25 - Zaji Eszti2016.10.02. 22:01

Kedves Timi!
Tegnap találtam az oldaladra, most kezdtünk kenyérsütőzni. Ma már a kakaós kalács tesztje következett. Isteni finom.
Még csak az első szeleten vagyunk túl, már melegen megsemmisítettük.
Gyönyörűen feljött, az íze nagyon jó, ami pedig a legjobban tetszett nekünk, hogy a keverőlapát önmagától kicsúszott a kalácsból.
Egyszerűen tökéletes. Innentől csak innen sütünk. Holnap már a kalács mellé a te kenyeredet is megsütjük.

Nagyon köszönjük neked.

#24 - Troma Tímea2016.06.10. 08:36

Kedves Niki!

Kérdésedre válaszolva: van a gépeden cukrozott kenyér program, csak édes programként nevezte meg itt a gyártó. :-)

Sok sikert kívánok a sütéshez! ;-)

Üdvözlettel:
Torma Timi