2013.07.21.

Gondoltad volna, hogy a mákkal is lehet kenyeret, kalácsot sütni?
Nem kedvelem túlzottan a mákot, de most valahogy megkívántam. Eszembe jutott, gyerekkoromban az anyukámmal nagyon imádtuk a fonott mákost, szerettem a mákszemekkel bíbelődni. Így jött a következő gondolat, hogy kipróbálom a kenyeret mákkal.
Ezúttal egy édeskés háttér ízzel bíró kenyér receptjét osztom meg.
Kenyérkategória: édeskés
Hozzávalók 1 kg-hoz:
350 ml víz
5 dkg vaj
4 evőkanál barna cukor
600 gr simaliszt
2 teáskanál só
1 dkg élesztő
Sütés vége előtt kb. 15-20 perccel: a kenyér tetejét óvatosan vízzel megkenjük (nehogy behorpadjon teteje a túlzott nedvességtől), s erre rászórjuk a darálatlan mákszemeket ízlés szerinti mennyiségben
Program: cukrozott
Szín: közepes vagy sötét
Sikeres kenyérsütést kívánok!
Üdvözlettel:
Torma Timi