Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Mandulás kenyér (mandulás kalács)

2012.05.02.

Mandulás kenyér (mandulás kalács)

A hétvégén anyák napja. Talán Te is valami saját készítésű meglepetéssel szeretnéd Édesanyádat köszönteni. Ehhez adok most tippet a mandulás kenyérrel.
Egyszerű, de mégis különleges, nem kell hozzá még konyhaművésznek sem lenned. Sok sikert az elkészítéséhez! :-)

 

Kenyérkategória: édeskés

 

Hozzávalók 1 kg-hoz:

300 ml tej

400 gr rétesliszt

200 gr simaliszt

1,5 teáskanál só

5 dkg mandulalap vagy mandulaforgács

5 dkg vaj

3 evőkanál fehér kristálycukor

1 dkg élesztő

Program: cukrozott

Szín: sötét

TIPP: A kenyér tetejét a sütés vége előtt 45 perccel fél maréknyi mandulalappal, vagy mandulaforgáccsal hintsd meg, enyhén belenyomva, hogy beleragadjon a tésztába, de ugyanakkor a kiborításnál se peregjen le.

 

Élvezetes kenyérsütést!

 

Üdvözlettel:

Torma Timi

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!