2011.09.15.

Ezt a mazsolás kalácsot, legelőször 2010 húsvétján sütöttem meg, s rögtön sikert aratott.
Most a napokban újra megsütöttem, s bizony 3 nap alatt egymagam megeszegettem. :-) Remek teához, kávéhoz.
Hozzávalók 1 kg-hoz:
350 ml tej
50 gr vaj
1 tojás (L méret)
600 gr rétesliszt
1 teáskanál só
3 teáskanál cukor (itt fehér a legpraktikusabb)
1 dkg élesztő
120 gr mazsola (hangjelzés után)
Program: cukrozott kenyér program
Szín: sötét
TIPP1: aki nem szereti a réteslisztet, süsse nyugodtan fele-fele arányban simaliszttel
TIPP2: ha nincs otthon „élő” élesztőd, használhatsz porélesztőt is, ebből 2 teáskanállal tégy bele
TIPP3: aki soknak tartja a 120 gr mazsolát, felezze a mennyiséget
TIPP4: mazsola helyett tehetünk bele más szárított gyümölcsöt is (pl.: sárgabarack)
Kellemes kalácssütögetést, s várom véleményetek a Vendégkönyvben!
Üdvözlettel:
Timi