Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Napraforgómagos kenyér

2013.04.29.

Napraforgómagos kenyér

Sokan szeretik a napraforgómagot, vagy más magvas kenyeret. Ez a recept, lehet az ilyen jellegű kenyerek alapreceptje, s mindenki kedvére variálhatja a magokat.


Kenyérkategória: raffinált

Hozzávalók 1 kg-hoz:


350 ml víz

25 gr vaj

450 gr simaliszt

150 gr rétesliszt

2 teáskanál só

1,5 teáskanál barna cukor

1 dkg élesztő

Hangjelzés után: 50 gr pirított napraforgómag

 

Program: alap, normál – kinek mi a programnév

Szín: közepes vagy sötét

 

TIPP1: barna cukor helyett tehetsz bele mézet is ugyanennyi mennyiségben, vagy maximum 2 teáskanállal

TIPP2: mielőtt a hangjelzésnél beleraknád a magvakat, pirítsd meg egy kicsit a tűzhelyen serpenyőben, vagy a mikrohullámú sütőben

TIPP3: ez a kenyér remek mind az édes, mind a csípős szendvicskrémekhez

 

Sikeres kenyérsütést kívánok!

 

Üdvözlettel:

Torma Timi

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#11 - Torma Timi2016.04.08. 21:28

Kedves Tünde!

Szuper, hogy gyakran sütsz kenyeret :-) Igen, a külföldi lisztek számozása másképp megy, ezzel már én is elkezdtem foglalkozni, csak a táblázat erről sajnos még nem készült el. :-)

További sok sikert kívánok a kenyérsütéshez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#10 - Pataki Tünde2016.04.08. 09:18

Kedves Timi!
Köszönöm az elismerő szavakat :) Hála ég nem vagyok kezdő a kenyérsütés terén,legyen az gépi vagy sütőben készített finomság :) Sajnos sokáig nem használtam gépet ugyanis tönkrement a régi,de 1 hete 15€-ért egy könyvvel együtt sierült egy jó vásárt csinálnom ( Clatronic BBA 2605 )! Csak egy óriási gondom van az itteni lisztek számozásával,ugyanis rengeteg van és teljesen mások,mint Magyarországon...Réteslisztet még nem találtam vagy elbénáztam valamit, de egyenlőre ezt megoldottam,bevásárlás Magyarországon :)))
Bocsánat,hogy kicsit hosszúra nyúlt a mondandóm :))

Szép napot : Tünde

#9 - Torma Timi2016.04.08. 08:51

Kedves Tünde,

gratulálok, hogy ügyesen variálod a hozzávalókat a megadott súlymennyiségen belül. :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#8 - Pataki Tünde2016.04.07. 21:51

Sziasztok!Jövök egy kis beszámolóval ☺️ Nagyon fincsi lett a kenyér,bár apró változtatást eszközöltem rajta,a napraforgómaghoz tettem még tökmagot,lenmagot és szezámmagot természetesen az adagot meghagyva 50 g-ra ☺️ Közepesre állítottam a színt így egy kicsit sáladt lett,de megmarad a terítéken ☺️Köszönöm a receptet ☺️

#7 - Torma Timi2015.04.14. 13:55

Kedves Zsuzsa,

kérésedre a recept 900 gr-ra:

315 ml víz
23 gr vaj
405 gr simaliszt
135 gr rétesliszt
2 teáskanál só
1,5 teáskanál barna cukor
1 dkg élesztő
hangjelzésnél 45 gr pirított napraforgómag

Sok sikert kívánok a megsütéséhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#6 - Bara Zsuzsa2015.04.13. 08:26

Kedves Timi, ha ennek az arányosított változatát leírnád, nagyon megköszönném. :)
900 gr-os kenyérhez kérném, előre is köszönöm.

#5 - 2Gigi2014.06.01. 15:10

Nagyon köszönöm kedves Timi! :)

#4 - Torma Timi2014.05.13. 21:10

Kedves 2Gigi!

Kérésedre a recept 750 gr-ra:

260 ml víz
15 gr vaj
350 gr simaliszt
110 gr rétesliszt
1,5 teáskanál só
1 teáskanál barna cukor
1 dkg élesztő
hangjelzés után pedig 40 gr pirított napraforgómag

Sok sikert a megsütéséhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#3 - 2Gigi2014.05.12. 19:33

Kedves Timi, ha ennek az arányosított változatát leírnád, nagyon megköszönném. :)
75 dkg-os kenyérhez kérném, mert eléggé béna vagyok a sütéshez, legyen az süti, vagy kenyér. Viszont a tepsis húsokhoz nagyon értek! :)

Előre is köszönöm

2 Gigi

#2 - Torma Timi2013.08.28. 22:31

Kedves Márti!

Örülök, hogy sikerült kisebb mennyiségben is elkészíteni a kenyeret! Köszönöm visszajelzésed. :-)

További élvezetes kenyérsütést!

Üdvözlettel:
Torma Timi