Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Napraforgómagos pisztáciás kenyér

2012.02.15.

Napraforgómagos pisztáciás kenyér

Hétvégére elfogyott kenyerem, s gondolkodtam, mit is süssek az otthon lévő alapanyagokból.

Mivel találtam egy kis maradék pisztáciát, így úgy döntöttem, itt az idő, hogy kipróbáljam kenyérben is.

Így született meg ez a könnyed, laza kenyér. Kóstoljátok meg, s várom visszajelzésetek! :-)

Kenyérkategória: pikáns

 

Hozzávalók 1 kg-hoz:

250 ml víz

150 gr natúr joghurt

400 gr simaliszt

150 gr rozsliszt

1,5 teáskanál só

1 dkg élesztő

Hangjelzés után:

3,5 dkg pirított napraforgómag

3,5 dkg pirított natúr pisztácia

 

Program: alapkenyér

Szín: sötét

TIPP1: A napraforgót és pisztáciát pirítsuk meg tűzön, vagy akár mikróban.

TIPP2: Ügyeljünk, hogy ne sózott pisztáciát tegyünk bele! Natúr pisztácia a nagyobb Unio-Coop boltokban kapható.

 

Sikeres kenyérsütést!

Üdvözlettel:

Torma Timi

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Torma Timi2017.01.13. 20:16

Kedves Csilla!

Nagyon örülök, hogy jól sikerült a kenyér, s külön öröm, hogy ízlik is, s felkerült a kedvencek listájára. ;-)

További élvezetes kenyérsütést kívánok! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#1 - Debreczeni Csilla2017.01.13. 10:44

Kedves Timi!

Most csinálok másodszorra ilyen kenyeret. Mivel van kefirgombám, ezért a joghurt helyett kefirt használok, de így is nagyon finom. Mondtam a páromnak, hogyha rossz kedvem lenne, emlékeztessen rá, hogy ilyen kenyeret süssünk. Nagyon-nagyon ízlik!

Üdvözlettel:
Debreczeni Csilla