Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Parmezános formakenyér

2013.01.08.

Parmezános formakenyér

Sokan szeretik - vagy lehet, hogy imádják? - hozzám hasonlóan a sajtos kenyereket. A megkeresésnek eleget téve, ezúttal egy parmezán sajtos kenyér receptjét osztom meg.

(A képen nem az itt szereplő sajtos kenyér fotóját osztottam meg.)

 

Kenyérkategória: pikáns (sajtos, fehér lisztből)

 

Hozzávalók 1 kg-hoz:

 350 ml víz

400 gr rétesliszt

267 gr simaliszt

1,5 teáskanál só

1,5 evőkanál cukor (itt fehéret használtam)

2,5 evőkanál olívaolaj

1,5 evőkanál reszelt parmezán sajt (a tésztába tedd bele)

3 dkg élesztő

 

Program: alap

Szín: közepes vagy sötét

 

TIPP1: próbáld ki füstölt sajttal (pl. parenyica, karaván)

TIPP2: dobd fel ízlésed szerint egy kis fűszer is (pl. rozmaring, bazsalikom, oregánó).

TIPP3: tetejét ne felejtsd el megszórni reszelt sajttal ;-)

 

Élvezetes kenyérsütést kívánok!

Üdvözlettel:

Torma Timi

 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#5 - Torma Timi2014.10.04. 21:56

Kedves Szilárd!

Köszönöm észrevételed. Utánanéztem a füzetemben, s nem, tényleg nem írtam el, itt valóban 3 dkg élesztőt tettem anno (2010-ben) bele, és így sikerült. Kipróbálom majd most újra kevesebb élesztővel, és akkor a tippek közé beírom.

Az eddigi 1 dkg-os élesztős tapasztalataim alapján elvileg ezt is meg lehet sütni kevesebb élesztőmennyiséggel, bátran próbáld ki! ;-)

Sok sikert a megsütéséhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

Üdvözlettel:
Torma Timi

#4 - Némethy Szilárd2014.10.04. 21:19

Szia.annyit szeretnék kérdezni.3 dkg élesztő nem lett elirava. a legtöbb kenyérbe 1 dkg kel. irdmeg léci. üdvözletel:Németny Szilárd

#3 - Máté2014.09.03. 07:55

Köszönöm! :)

#2 - Torma Timi2014.08.28. 20:45

Kedves Máté!

Igen, helyettesítheted, 1,5-2 teáskanálnyival. Eddigi tapasztalatom szerint 1 dkg egyenértékű 1,5 teáskanál porélesztővel.

Sok sikert a kenyér megsütéséhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#1 - Máté2014.08.28. 09:36

Szia!

Élesztő helyett , száraz élesztőm van (por) ,abból kb. mennyi kellhet bele?

Köszi
Máté