Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Régimódi "cipó"

2013.05.29.

Régimódi "cipó"

Szereted a régi idők ízét? Amikor még minden természetes anyagból készült, kézzel dolgozták ki, s amire gondolva még ma is összefut a nyál a szádban?

Ma bizony ritka kincs az ilyen kenyér, s a búbos kemencét is a legtöbb háztartásban a sütő, vagy a kenyérsütőgép váltotta fel.

Ezzel a recepttel a régi időket próbálom meg visszaidézni. S Te mondd meg, hogy sikerült-e, vagy finomítsak rajta. :-)

Kenyérkategória: tejmentes

Hozzávalók 1 kg-hoz:

450 ml víz

650 gr simaliszt

50 gr teljes kiőrlésű rozsliszt

2 teáskanál só

1 dkg élesztő


Program: alap, normál – kinek mi a programnév

Szín: közepes vagy sötét


Sikeres kenyérsütést kívánok!

 

Üdvözlettel:

Torma Timi

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#27 - Torma Timi2016.10.28. 11:41

Kedves Dorka!

A receptekben mindig friss élesztőt használok. Ha mégis porélesztőt, akkor azt külön jelzem, illetve ott már a szükséges mennyiséget teáskanálban adom meg.

Sok sikert kívánok a recept kipróbálásához! ;-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#26 - Dorka2016.10.28. 10:02

Szia!

Az lenne a kérdésem, hogy friss vagy por élesztőt használsz a recepteknél, ahol nincs ez külön megjelölve? Ezt fogom elsőnek kipróbálni azt hiszem :)

Köszönöm!
Dorka

#25 - Torma Timi2016.03.19. 17:43

Kedves Illés!

Nem, nem tévedés, ennyi élesztőt használok mindig. Ha túl kevésnek tartod, maximum 1,5 dkg, ahogy kitapasztaltam. Kezdőként beletettem én is a több élesztőt, de ereménye nem volt számomra.

Sok sikert kívánok a kenyérsütéshez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#24 - szemeredi illes2016.03.18. 16:44

Timi keveslem az élesztőt,70dkg liszt 2.5 minimum rendes élesztő.

#23 - Torma Timi2015.03.03. 07:55

Kedves Ferdinánd!

Köszönöm szíves visszajelzésed, nagyon örülök a sikernek! :-)

És külön dicséret, hogy kreatívan alakítottál a recepten, illetve köszönet ennek a megosztásáért is.

További élvezetes kenyérsütést kívánok! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#22 - Hirig Ferdinand2015.03.02. 14:19

Kedves Timi,
Majdnem egy éve a te recepted a №1nálam. Annyit változtattam rajta, hogy adok hozzá 1 ek kacsazsírt, 1 db főtt, áttört krumplit (így tovább friss marad) és kenyér fűszereket (kömény, koriander, stb). Természetesen a vízmennyiséget kb. 0,5 dl-rel csökkenteni kell.
Szia

#21 - Torma Timi2015.01.05. 08:52

Kedves Andi!

Igen, arányosítsd nyugodtan a receptet a kívánt mennyiséghez, egyedül az élesztő mennyiségét vedd 0,75 dkg-al (0,5 kg-hoz), hogy rendesen megkeljen.

Sok sikert kívánok a további kenyérsütésekhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#20 - Andi2015.01.04. 21:45

Sziasztok!

Új vagyok itt. Karácsonykor teljesült egy nagy vágyam, kaptam egy kenyérsütő gépet, (Russel Hobbs,) eddig egy kenyeret sütöttem vele, az egyik liszten volt egy recept, az be is vált. Most szeretném kipróbálni ezt (láttam még pár szimpatikusat itt, de először ezzel kezdenék), csak az a bajom, hogy itt ugye 1 kg-os kenyérre vannak megadva a receptek, de én nem szeretnék csak fél kilósat sütni. Egyedül élek, magamra egy hétre elég lenne ez a mennyiség. Segítenétek az átváltásban? Elég mindennek a mennyiségét simán felezni?
Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv: Andi

#19 - Torma Timi2015.01.01. 17:50

Kedves Krisztina!

Boldog Új Évet Neked is!

Nagyon örülök, hogy tetszik az oldal, s hogy sikerült a kenyér, s ízlik is. :-)

Ha túl magas a tészta akkor bátran emeld fel a tetőt, s hagyd úgy nyitott tető mellett megsülni a kenyeret. Ügyelj ekkor arra, hogy a konyhában meleg legyen, hogy a külső, és belső hőmérséklet különbség ne legyen túl nagy, ami miatt a kenyértészta összeesne.

A kihűlt kenyeret konyharuhába csomagolom, s úgy nylonozom be, hogy ne száradjon ki túl hamar.

Sok sikert kívánok a további kenyérsütésedhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#18 - Szabo Krisztina2015.01.01. 10:08

Kedves Timi!

Eloszor is B.U.E.K!Nagyon orulok ennek az oldalnak.Most probaltam ki ezt a receptet es nagyon finom lett.Az a gond,hogy az en Moulinex gepem 900g-ra van kitalava es kicsit tul no a teszta,rasul a tetore.
Te miben tarolod a kisult kenyeret?

Udvozlettel:Szabo Krisztina