Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

rozspelyhes kenyér

2013.02.20.

rozspelyhes kenyér

Ha szeretnél az egészségedért tenni, akkor ezt a receptet ajánlom kipróbálásra. Minden benne van, ami az egészségesebb táplálkozás része.

Kenyérkategória: raffinált

Hozzávalók 1 kg-hoz:

250 gr író (=250 ml író)

150 ml víz

200 gr teljes kiőrlésű rozsliszt

350 gr simaliszt

2 teáskanál só

1,5 teáskanál méz

1 dkg élesztő

Hangjelzés után: 50 gr rozspehely


Program: alap, normál – kinek mi a programnév

Szín: közepes vagy sötét

 

TIPP1: ha nem akarod pehellyel elkészíteni, el is hagyhatod

 

TIPP2: rozspehely helyett más pelyhet is használhatsz (zabpehely, árpahelyes, vagy akár ezek keveréke, de rakhatsz bele a pehelyből készült müzliből is, nem baj, ha van benne pár szem aszalt gyümölcs

 

TIPP3: a sütés kezdetekor, azaz a legutolsó dagasztás-kelesztés folyamat végén spricceld meg egy kis vízzel a kenyér tetejét, s erre szórjál egy kis pelyhet, amitől még különlegesebbé válik

 

Sikeres kenyérsütést kívánok!

 

Üdvözlettel:

Torma Timi

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#7 - Torma Timi2015.04.18. 18:59

Kedves Judit!

Örülök, hogy sikerült a kenyér megsütése :-)

Nem, nem rontottad el, a teljes kiőrlésű lisztek alacsony sikértartalmuk miatt nem kelnek meg úgy, mint a fehér lisztből készült kenyerek.

Alapszínen is át fog sülni rendesen, bátran átteheted a színt világosabbra.

További sok sikert kívánok a kenyérsütésedhez. :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#6 - B.Judit2015.04.18. 15:18

Megsütöttem. Író helyett joghurttal,sima liszt helyett félfogóssal. A szint közepesre állítottam és 1000 grammosra a súlyt. Azt hittem elrontottam , mert azt reméltem jobban feljön, de végül is az íze állaga jó. Szép barna és talán túl ropogós is. Mondjuk frissen én imádom ha ropogós.Legközelebb alapszin lesz remélem átsül.

#5 - Torma Timi2014.08.18. 20:40

Kedves Zsu!

Üdvözlünk a kenyérsütőgép-tulajdonosok táborában! ;-)

Bízom benne, hogy sikerülni fognak a Neked is kenyereid, várom visszajelzésed az eredményt illetően.

Sok sikert kívánok a kenyérsütésedhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#4 - Dorner Zsu2014.08.14. 11:26

Ma veszem a gépet,meglátom mit tudok ebből a sok "tudományból"használni.Drukkoljatok.Sikert mindenkinek.Zsuzsi

#3 - Torma Timi2013.08.26. 21:14

Kedves Erzsike!

Örülök nagyon, hogy sikerült elsőre a kenyér :-) A Faceboook oldalra is felvettelek, várjuk a többiekkel is, ha megosztod ezt az örömödet. :-) Lépj be az oldaldra, s kattints a csoportra, s szerintem máris látnod kell, hogy tudsz hozzászólni a csoporthoz.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#2 - Bajominé Varga Erzsébet2013.08.26. 09:51

Timi! tegnap kaptam gépet!!!!! Nagyon vártam, ezt a kenyeret tegnap meg is sütöttem. Szép és nagyon finom lett!!! elsőre. Író helyett joghurtot tettem bele és sikerült. Jelentkeztem a Facebook csoportba, de lehet hogy még nem vettetek fel, vagy csak én nem tudok bele írni, pedig ezt az örömömet és képet is szívesen megosztanám. A gép adatait is leírnám. Mit csináljak?
Köszönöm a receptet, örülök.
Erzsi

#1 - Torma Timi2013.02.23. 20:12

Ma elkészült ez a rozskenyér másképp is: egyszerűbb kivitelezésben