Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Süssünk, süssünk paradicsomos kenyeret!

2011.08.02.

Süssünk, süssünk paradicsomos kenyeret!

Itt a paradicsom szezon! Ezúttal az apukámnak legjobban ízlő paradicsomos kenyér receptjét osztom meg Veletek, próbáljátok ki!

Kenyérkategória: pikáns, tejmentes

1 kg kenyérhez:

420 ml víz

3 teáskanál paradicsomvelő (lehet konzerv is)

600 gr. simaliszt

1 dkg élesztő

2 teáskanál só

1 teáskanál pirospaprika

A gép programbeállítása: alapkenyér. (amennyiben nincs ilyen program elnevezésetek, úgy a fehér kenyérhez közelebbi programot válasszátok)

Szín: közepes, de aki sülten szereti, az állíthatja sötétre is.

TIPP: tehetünk bele durvára vágott szárított paradicsomot is (~25 gr)

Jó sütögetést, s várom véleményetek a Vendégkönyvben!

Üdvözlettel:

Torma Timi

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Torma Timi2015.10.01. 11:46

Kedves Amarilla!

Nyugodtan megsütheted az általad választott lisztek keverékével is. Sütési programnak maradhat az alapprogram. Amire ügyelj még, hogy még vélhetően folyadékot kell adagolnod a liszthez (lisztfüggő a többletfolyadék adagolás), ha a szárított paradicsommal váltod ki a paradicsomvelőt.

A szárított paradicsomot a hangjelzésnél add hozzá.

Sok sikert kívánok a kenyér megsütéséhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#1 - Amarilla2015.10.01. 10:58

Sziasztok!

Szerintetek mi történik, ha fele-fele arányban teszek bele sima- és teljeskiörlésű lisztet?
A szárítot paradicsomot mikor kell beletenni?

Köszönöm a segítséget!

Amarilla