2016.08.20.

Már többször elkészítettem ezt a kenyeret, s minden alkalommal könnyed, laza bélzetű lett.
Azoknak ajánlom ezt a kenyeret, akik étkezésükben törekednek a 100 %-os teljes kiőrlésű liszt használatára. Diétába remekül beilleszthető eme puha kenyér.
Kenyérkategória: zabpehely, teljes kiőrlésű kenyér, IR diéta, laktózmentes, cukorbetegség, tojásmentes
Hozzávalók ~80 dkg-hoz:
400 ml víz
2 teáskanál só
100 gr zabpehelyliszt
150 gr teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
250 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
1 dkg élesztő
hangjelzésnél: 2 evőkanál zabpehely
Program: teljes kiőrlésű gyors (75 dkg-os súlyra állítva)
Szín: közpes
TIPP1: Ha a kenyér tetejét zabpehellyel szeretnéd díszíteni, a sütés vége előtt 30-40 perccel szórd rá a kenyér tetejére úgy, hogy előbb a kenyér tetejét megspricceled vízzel, majd rászórod ízlés szerinti mennyiségben a zabpelyhet, s újra megspricceled immár a zabpelyhes tészta tetejét, hogy rátapadjon a pehely, s rögtön zárod is a géptetőt a további sütéshez.