Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Tönkölykalács (alaprecept)

2016.04.29.

Tönkölykalács (alaprecept)

Már többször készítettem ezt a tönkölykalácsot különbözőképpen, a variációs lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Ajánlom azoknak is ezt a receptet, akik törekednek az egészségesebb életmódra, s lépésről lépésre szeretnének tenni életmódjuk megváltoztatásáért.

Kenyérkategória: teljes kiőrlésű kenyér, IR diéta, gluténmentes, laktózmentes, édes kenyér

 

Hozzávalók 1 kg-hoz

 

300 ml szobahőmérsékletű kókusztej

25 gr kókuszzsír

3 evőkanál nyírfacukor (vagy más általad használt cukor)

500 gr teljes kiőrlésű tönköly rétesliszt

1 dkg friss élesztő

 

Program: édes kenyér

Szín: közepes

 

TIPP1: ha nincs kókusztejed, víz és kókusztejpor segítségével is elkészítheted a kalácsot.

TIPP2: Magtejjel is elkészíthető a recept.

TIPP3: Ha idegenkedsz a kókuszzsírtól, vajjal is megsütheted.

TIPP4: Hangjelzésnél rakhatsz bele igényed szerint egyéb hozzávalókat, pl.: pirított tökmag, csokoládé darabkák, csokoládépasztilla, kandírozott gyümölcs, aszalt gyümölcs, magvak stb.; ügyelj azonban arra, hogy összmennyiségként 100 gr-nál több ne kerüljön bele.

TIPP5: Ha a hangjelzésnél 2 evőkanál kakaóport teszel hozzá, enyhén kakaós lesz a kalács.



vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!