Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Világos fehérkenyér

2011.09.28.

Világos fehérkenyér

Kóstoltad már?
Nemcsak a regionális kenyérspecialitások, hanem az alapkenyerek közé is tartozik ez a világos fehérkenyér.

Hozzávalók 1 kg-hoz:

320 ml víz

1 tojás (L méret)

600 gr simaliszt

1,5 teáskanál só

1,5 teáskanál cukor

20 gr vaj

1 dkg élesztő

Program: alapkenyér

Szín: sötét

TIPP1: nyugodtan süthetjük sötét színre, még így is világos marad.

TIPP2: ez a kenyér remek toast-nak, különleges ízt ad. Ha toast-ot, melegszendvicset készítünk belőle, ügyeljünk a szendvics kenésekor a vajra, margarinra, mivel elég magas a vajtartalma.

 

Kellemes sütést, s várom véleményetek a Vendégkönyvben!

Üdvözlettel:

Timi

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#36 - Torma Timi2017.04.05. 12:56

Kedves Erika!

Köszönöm szíves visszajelzésed a recept sikeres elkészítéséről. :-)

További élvezetes kenyérsütést kívánok!

Üdvözlettel:
Torma Timi

#35 - Nagy Erika2017.04.05. 11:01

Kedves Timi!
Most vettünk életünkben másodjára kenyérsütő gépet. Megfogott a recept, mert egyfelől fehérkenyér, másfelől adalékmentes. Kipróbáltuk. Nagyon finom lett, azóta is sütjük.
Köszönjük a recept közzétételét! Nagy Erika

#34 - Nagy Erika2017.04.05. 11:01

Kedves Timi!
Most vettünk életünkben másodjára kenyérsütő gépet. Megfogott a recept, mert egyfelől fehérkenyér, másfelől adalékmentes. Kipróbáltuk. Nagyon finom lett, azóta is sütjük.
Köszönjük a recept közzétételét! Nagy Erika

#33 - Torma Timi2017.03.17. 12:11

Kedves Sombra!

Köszönöm szíves visszajelzésed a sikeredről. :-)

Bízom benne, hogy a jövőben is sikerélmények érnek. ;-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#32 - Sombra2017.03.17. 07:58

Mostanában nem sikerültek jól a kenyereim, ezért kipróbáltam ezt a receptet, mert egyszerűnek tűnt. Nem bántam meg, isteni lett :). Vegyítettem a lisztet teljes kiőrlésűvel, lyukacsos, puha, könnyen szeletelhető lett. Szuper recept!!!!!!

#31 - Torma Timi2016.09.08. 14:43

Kedves Banjamin!

Sajnos a SilverCrest kenyérsütőgépet nem ismerem, de a német márkák nagyon jók szoktak lenni. Úgy gondolom a kenyérsütőgépek zajossága kisebb-nagyobb eltérésekkel azonos (és ez csak a dagasztási folyamat alatt hallható), illetve a tudásukról is ez mondható el.

Sajnos nem írtad meg a kiválasztott gép modellszámát, így nem tudom megnézni az útmutatóját, hogy rendelkezem-e egyáltalán vele, van-e benne használható receptgyűjtemény indulásnak.

Bízom benne, hogy válaszommal tudtam segíteni.

Sok sikert kívánok a kenyérsütőgép kiválasztásához. ;-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#30 - Benjamin Halász2016.09.06. 12:12

Kedves Timi!Egészségünk megóvása érdekében párommal úgy döntöttünk, hogy ezután csak házi sütésű kenyereket fogyasztunk. /Mindenki tudja, hogy miért!/ Egy SilverCrest német 850 W-os kétlapátos inox kenyérsütőt néztem ki. 3 év garanciát adnak hozzá nem találtam véleményeket vajon jó lehet? /mennyire hangos, jól süt e? stb./ Szeretném a segítségedet kérni a véleményezéséhez. Esetleg ehhez a géphez bevált receptek olvashatók e valahol vagy neked van e? Segítségedet előre is köszönöm. Nagy tisztelettel: Benjamin

#29 - Torma Timi2015.04.18. 19:04

Kedves Edit!

Köszönjük hozzászólásodat Jutkának. :-)

Azonban itt jelezném, hogy a szellőzőnyilást azért van, hogy a felesleges hő el tudjon párologni,nem szerencsés azt letakarni. A beesés oka több minden lehet, tapasztalatom alapján leggyakrabban az a megoldás, hogy picivel növelni kell a folyadékmennyiséget.

További sok sikert kívánok Neked a kenyérsütéshez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#28 - Torma Timi2015.04.18. 19:04

Kedves Edit!

Köszönjük hozzászólásodat Jutkának. :-)

Azonban itt jelezném, hogy a szellőzőnyilást azért van, hogy a felesleges hő el tudjon párologni,nem szerencsés azt letakarni. A beesés oka több minden lehet, tapasztalatom alapján leggyakrabban az a megoldás, hogy picivel növelni kell a folyadékmennyiséget.

További sok sikert kívánok Neked a kenyérsütéshez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#27 - Torma Timi2015.04.18. 19:04

Kedves Edit!

Köszönjük hozzászólásodat Jutkának. :-)

Azonban itt jelezném, hogy a szellőzőnyilást azért van, hogy a felesleges hő el tudjon párologni,nem szerencsés azt letakarni. A beesés oka több minden lehet, tapasztalatom alapján leggyakrabban az a megoldás, hogy picivel növelni kell a folyadékmennyiséget.

További sok sikert kívánok Neked a kenyérsütéshez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi