2012.03.06.
Ki ne szeretné a zsúrkenyeret?
Ezt a receptet eredetileg más jellegű kenyérnek terveztem, de miközben ettem, az ízvilága oly ismerős volt, hogy nem tudtam hirtelen hova tenni. Mire a kenyér majdnem elfogyott, esett le a tantusz, hogy ez bizony a zsúrkenyérre emlékeztet, bár a boltokban kaphatóakhoz képest ez egy kissé sűrűbb tömörebb kenyérféle.
Hamarosan itt a húsvét, ajánlom akár sonka mellé is, kalácshelyettesítőnek.
Kenyérkategória: édeskés, kalács jellegbe forduló
Hozzávalók 1 kg-hoz:
350 ml tej
5,6 dkg vaj
4 evőkanál cukor
600 gr simaliszt
1,5 teáskanál só
1 dkg élesztő
Program: cukrozott kenyér
Szín: közepes
TIPP1: Ne tegyük a sültséget jelző színt sötétre, mert megéghet a kenyér alja a magas cukortartalom miatt!
Sikeres kenyérsütést!
Üdvözlettel:
Torma Timi