Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Aranygaluska

2015.01.26.

Aranygaluska

Gondoltad volna, hogy aranygaluskát is tudsz kenyérsütőgépben sütni?

Ha nem, akkor ezt próbáld ki! :-) Köszönjük Schmidt Ágnes a receptet Neked! :-)

Kenyérkategória: édes

 

Hozzávalók:

25 dkg liszt

2,5 dkg porcukor

20 dkg dió (darált)

15 dkg kristálycukor

2,5 dkg margarin

2 dkg élesztő

3 g

1 egész tojás

1,1-1,2 dl tej (nekem kellett bele 1,5 dl)

Elkészítése:

A darált diót és a kristálycukrot összekeverjük egymással és félretesszük. A többi hozzávalót berakjuk az üstbe, alulra a folyékony, felülre a száraz hozzávalók.

 

A tészta elég nyúlós ragacsos, nem lehet nyújtani, olvasztott vajba mártott kanállal szaggasd bele az üstbe, és a hozzávalók közt szereplő vaj is olvasztva kerül bele.

  

Program: sütés (értsd: kizárólag sütés program) 

Sütési idő: 1 óra 5 - 1 óra 10 perc

  

TIPP: hogy ne égjen meg az aranygaluska a magas cukortartalomból kifolyólag, béleld ki az üstöt sütőpapírral.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Torma Timi2015.09.06. 19:01

Kedves Hajni!

A tészta összeállítását a tésztaprogram segítségével tudod megcsinálni.

Az üst kibélelésénél a lapátokat vedd ki, s a rúdon is húzd át a sütőpapírt (szakítsa át), hogy megfelelően álljon. Ha a tetején felesleges a papír, egy ollóval nyugodtan vágd le, így könnyebb lesz a tésztát is beletenni a sütés előtt.

Sok sikert kívánok az aranygaluska elkészítéséhez! :-)

U.i.: Áginak továbbítom megkeresésed, hogy ha még gondolata van, egészítse ki. :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#1 - Tamás Zoltánné2015.09.04. 13:30

Kedves Ágnes!
Kezdő vagyok a kenyérsütő gép kezelését illetően:)Milyen programon kezdem az összekeverést?Ha kibélelem az üstöt ki kell venni a lapátokat?Vagy azt is letakarom?Köszönöm a választ! Üdv: Hajni