Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Biokenyér

2013.03.04.

Biokenyér

Ez a kenyér biolisztből készült Hausmeister HM1300 kenyérsütőgéppel.

Hozzávalók 1 kg-hoz:

420 ml Balatonfüredi ionos víz (pH: 9,3)

200 gr bio teljes kiőrlésű búzaliszt

300 gr teljes bio kiőrlésű tönkölybúzaliszt

4,5 teáskanál búzasikér

2 teáskanál Kotányi Wieliczkai kősó

2 evőkanál olaj - omega-3 és omega-6 zsírsavval

20 gr élesztő

60 gr Nádudvari vaj

fél marék pirított hajdina

Program: teljes kiőrlésű

Szín: világos

TIPP1: aki nem kedveli a hajdinát, el is hagyhatja.

TIPP2: ez a recept elkészíthető nem bio alapanyagokból is

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Torma Timi2014.01.16. 10:48

Kedves Alex!

Köszönöm szíves visszajelzésed, de nem kell feltétlenül cukrot rakni a kenyértésztához, hogy jó kenyeret süssünk belőle. A cukornak leginkább a héjképződésben van szerepe, attól függetlenül, hogy azt tanultuk az iskolában, hogy az élesztőgombák ezt imádják. Ha kipróbálod Tamás receptjét, meggyőződhetsz róla, hogy cukor nélkül is gyönyörűen megkel.

Sok sikert a kenyér megsütéséhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#1 - Alex2014.01.15. 12:07

nincs cukor a recptben!