Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Fehér kenyér (egyszerű)

2015.02.15.

Fehér kenyér (egyszerű)

Ezt a kenyérreceptet is Potóné Edit küldte. Panasonic kenyérsütőgépben sült. Edit ad tippeket a gép használatához, idézem levelét:

"Kb. 1 kg-os kenyérhez. Érdemes betartani a sütőgép gyártójának tanácsát a hozzávalók sorrendjéről. Olvastam valahol, hogy gyakorlatilag az üstben található tömítés védelme érdekében van az, hogy pl. nem a vizet tesszük bele először. Érdekesség, hogy egyszer „ifjonti pék koromban” mindent szépen beleadagoltam az üstbe sorrendben, ahogy a recept szólt. Bekapcsoltam a gépet, elkezdett dolgozni, és abban a másodpercben megvilágosodtam, hogy a víz elmaradt. Gondoltam nem gond, máris öntöm a vizet. Újraindítottam a gépet. Aztán belenézek gyúrás közben és mit látok? Hogy csak forog középen a lapát és nem áll össze a tészta!!?? Aztán persze megoldottam, megint leállítottam a gépet, kicsit fakanállal kevertem rajta, utána semmi gond nem volt. Más oka nem lehetett az egésznek, minthogy nem volt megfelelő a sorrend és az időzítés. Azóta sem volt ilyen problémám."


Kenyérkategória: fehér kenyér

Hozzávalók 1 kg-hoz:

1,5 kiskanál instant (por)élesztő

600 gr fehér búzakenyérliszt

2 kiskanál só

2 evőkanál cukor

40 gr vaj vagy margarin

420 ml víz


Program: alap (normál)

A Panasonic SD 2501 típusú kenyérsütőgépemen egy fehér kenyér program 4 óra. Persze van rajta gyorskenyér is, ami 2 óra. Annyi, hogy abban az élesztő mennyisége több (2,5 kiskanál).

Ezt a receptet használják anyukámék is az ETA gépükben. Azóta nekik sem esik be a kenyér teteje, vagy épp nem fut túl a tészta.

A mikróm grillrácsára szoktam a kenyeret helyezni. Általában munka után este érek rá a gépet elindítani, így 7-8-9 órára jár le. Aztán szépen egész éjjel ott áll a rácson. Nem punnyad meg, nem szárad ki, szépen szeletelhető. Szendvicsnek a suliba kíváló alap. :-)


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#10 - Balázs Illésné2017.08.27. 21:32

Az én Gorenje gépem csak 9o dkg-os, vagy 12o dkg-os kenyeret tud sütni. Hogy lesz abból 1 kg-os kenyér? A megadott hozzávalókat képtelenség kiszámítani, hogy mennyivel változtassam.

#9 - holdmaci2017.07.10. 15:47

Megcsináltam a kenyeret ,igaz gyors kenyér programmal , a teteje sületlen maradt és megszakadt
miért. El vagyok keseredne ,igaz 2 evőkanál olajjal csináltam vaj helyett.

#8 - Torma Timi2017.04.06. 14:26

Kedves Zsuzsanna!

Köszönjük szíves visszajelzésed a sikeres receptelkészítést illetően. :-)

Kívánom, hogy a jövőben is élvezetes legyen a kenyérsütés!

Üdvözlettel:
Torma Timi

#7 - Krajnyák zsuzsanna2017.04.06. 13:06

1 hete vettem a TEFAL kenyérgépemet, de eddig 3szor nem sikerült, ezt a receptet megcsináltam és isteni lett ahogy a képen van! köszönöm

#6 - Torma Timi2015.11.09. 19:22

Kedves Viki!

Nem kell elkeseredni, mert nagyon jó kenyereket lehet sütni géppel! :-)

Igen, ki tudod mérni evőeszköz segítségével, hisz abban is lettek megadva a mennyiségek. A gép márkája most ne legyen számodra fontos, arra ügyelj, hogy a beállítások rendben legyenek, meg a hozzávalók arányai.

Alulra a folyadékot tedd, rá a liszt és többi hozzávaló, s legvégén a tetejére az élesztő. Ez az alapsorrend.

Fehérkenyér programra, vagy alapprogramra állítsd. Közepes színnel, 1 kg-os súlyra.

Sok sikert a kenyérsütéshez, s ha bármi gond van, nyugodtan írj.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#5 - Viki2015.11.09. 15:24

Szisztok! segitysegre lenne szuksegem! tegnap sutott a parom kenyeret, de az minden volt csak kenyer nem! Elkeseredett...
Ma en jovok! Meg szeretnem neki mutatni, hogy lehet kenyeret sutni azzal a geppel. A kerdesem az, hogy akar egy normalis kanallal is ki tudom merni az adagokat gondolok itt sora , cukorra...
Nekunk Panasonic SD-YD250 a gepunk
Ja es a legfontosabb, hogy milyen sorrendbe kell a dolgokat bele pakolni es hogy allitsam be a gepet? Segitsegeteket elore is koszonom!

#4 - Torma Timi2015.10.10. 18:12

Kedves Orsi!

A leírásod alapján igen, mindenféleképpen kell még további lisztet adagolni, mígnem egy gombóccá össze nem áll. Egy kis lisztadagolás után érdemes várni 2-3 percet, hogy bedolgozza a lisztet a gép a masszába, s akkor lehet további adagot szórni.

Bízom benne, hogy így ügyesen tudsz korrigálni, s jó lesz a kenyér.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#3 - Orsi2015.10.09. 17:11

Szia!

Most pakoltam be a hozzávalókat, sőt el is indítottam, és amikor összekeverte, a tészta nagyon folyékony!! Ennek így kell lennie? Az én fehér kenyér programom csak 3 órás, vajon meg fog sülni? Késztetést érzek, hogy rakjak még lisztet hozzá...

#2 - Torma Timi2015.04.21. 07:16

Kedves Márti!

Egy gluténmentes receptet máris találsz a honlapon: http://www.kenyersutode.hu/receptek-sajat-/glutenmentes-feher-alap-kenyer/29745/
Ha elakadnál, nyugodtan írj, segítek.

Ha nincs gluténmentes kenyérprogramod a gépen, akkor nézd meg az alapprogramot rá, illetve a gyors programmal is kipróbálhatod a sütését. Sajnos nem írtad meg, milyen géped van, hátha más program is alkalmas lehet a gluténmentes sütésre. Kérlek, privátban írd meg ezt.

Sok sikert kívánok a kenyérsütésedhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#1 - Gaál Istvánné2015.04.20. 15:38

Aki olvassa a hozzászólásomat, arra kérem, hogy gluténmentes kenyér recepteket küldjenek nekem, mivel nagyon tapasztalatlan vagyok, mivel nemrég derült ki, hogy gluténérzékenységben szenvedek.Kérem szíveskedjenek megírni azt is, hogy milyen kenyérsütőben sütik a kenyeret, mert nekem nem sikerül a gluténmentes kenyér sütése, mivel a gépen nincs gluténmentes program. Köszönettel.