Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Kenyérreceptek másoktól

2013.02.10.

A Facebook-os Kenyérsütöde csoport tagjai nagy örömömre nagyon aktívak. Az átaluk megadott recepteket itt helyezem el, hogy minden bátortalant bátorítsunk a sikeres kenyérsütésre. ;-)

Az itt megadott recepeknél feltüntetem, hogy milyen típusú kenyérsütőgéppel készült a recept alapján a kenyér, s mellette pedig a kép, hogy lássátok, hogy is sikerült valójában :-)

Élvezetes kenyérsütést kívánok Mindenkinek!

 

Üdvözlettel:

Torma Timi

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#28 - Torma Timi2017.07.09. 18:17

Kedves Évi!

Első kérdésem: milyen modellszámmal bír a géped? Hátha akad rá útmutató.

Kérdésedre válaszolva a recept:

500 gr liszt (Ízlés szerint választva az általad kiválaszott lisztekből az arányokat. Lehet akár felesben is.)
400 ml víz
2 teáskanál só
1 dkg élesztő

Program: gyors teljes kiőrlésű
Szín: közepes

Hangjelzésnél adhatsz hozzá magvakat egy-egy evőkanállal.

Sok sikert kívánok az elkészítéséhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#27 - petrov pálné2017.07.08. 20:36

Kedves Tímea,
nagyon szépen kérlek, segíts nekem egy recept erejéig, ami tönköly és sima búzaliszt keverékéből áll. Ma vettem egy Panasonic gépet, de sajnos receptkönyvet nem adnak hozzá.Most itt állok meglőve és elkeseredve, hogy ilyen sok pénzt kiadtam érte és nem tudom használni. köszönöm a segítségedet. Évi

#26 - Torma Timi2017.02.07. 10:34

Kedves Zsolt!

Köszönjük a receptmegosztást! :-)

További élvezetes kenyérsütést kívánok! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#25 - Zsolt2017.02.05. 13:51

Sziasztok!

Aki igazi német rozskenyeret szeretne sütni itt egy bevált recept:

430 ml víz
2 teáskanál napraforgó olaj
2 teáskanál cukor
2 teáskanál só
1 tojás fehérjéje
500 g világos rozsliszt
170 g fehérliszt (miskolci, vagy gyermelyi)
1 tasak porélesztő (váncza)

Moulinex kenyérsütő gép 6-os programjával (glutánmentes) sütve.

Nem ajánlom, ha puha kenyérre vágysz! Ne erre számíts!
Tömör, kemény, igazi német rozskenyér!
Vékony szeletekre vágható! Sülés után spricceld le kis vízzel!
3-4 óra hülés után mehet zacsiba!

Hallelúja!

#24 - Torma Timi2015.01.17. 18:00

Kedves András!

Végignéztem a netet, sajnos az általad megadott modellszámhoz nem találtam használati útmutatót. :-(

Ami ötlet van még, ha a gépedhez hasonló típusú modellszámot megadsz, azt még le tudom keresni, hátha az is megoldásra vezet.

Másik, és talán célravezetőbb ajánlatom: ha küldesz a gépedről privát levélben egy olvasható képet a programtábláról, úgy leírom, mit mire tudsz használni és utána szerintem már bátran fogod tudni a géped kezelni.

Várom jelentkezésed! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#23 - András2015.01.12. 21:15

Kedves Timi!
Esetleg egy régebbi típusú géphez is tudnál szerezni leírást? :)
Panasonic SD-BT21P a masina.
Találtam leírást, de az csak szervíz, és német nyelven!
Nincs nagy rutinom az ilyen gépekkel kapcsolatban így nálad is olvasgatok!
Ha nem sikerül semmit se kiokoskodni akkor megpróbálkozok, valami hasonló recept-tel!
Előre is köszi!

#22 - Torma Timi2015.01.07. 08:59

Kedves Márti!

Nagyon örülök, hogy sikert már többször megsütnöd ez a gluténmentes kenyeret, s hogy bátran variálod is, ezt pedig fantasztikusnak tartom! :-)

Kérdésedre válaszolva,igen, ugyanabban az adagban bátran váltsd ki a tejet arra, ami számodra már bevált.

Bízom benne, hogy a kalács is remekül sikerül majd. Szívesen veszem, ha visszajelzel erről a tapasztalatodról is. :-)

További élvezetes kenyérsütést kívánok Neked.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#21 - Kiss D. Márta2015.01.05. 19:53

Kedves Timi!

Néhány hónappal ezelőtt vettem egy Moulinex uno kenyérsütő gépet, amelyben nagyon finom gluténmentes kenyeret sütöttem a recepted alapján. Már variáltam a kenyeret sokféle dologgal, amaránttal, szezámmaggal, mákkal, tökmaggal és pisztáciával. Megkönnyítette a glutén és teljes tej mentes diétámat a recept. Most viszont szeretnék valamilyen édes kalácsot sütni, amelyhez szeretném kérni a segítségedet! Láttam, hogy van ilyen recepted, azonban ahhoz tejet kell használni. Szeretném megkérdezni, hogy vajon a tej kiváltható-e és ugyananbban az adagban, rizstejjel.Nekem a Joya rizsteje vált be, valamint néha Alpro rizstejet vásárolok.
Előre is köszönöm válaszodat!
Üdvözlettel, Márti

#20 - Torma Timi2014.12.29. 20:47

Kedves Ági!

Nagyon köszönöm, megkaptam! :-) Élek is a lehetőséggel, felteszem ide. :-)

További sok sikert kívánok az eredményes sütéseidhez a kenyérsütőgépben!

Üdvözlettel:
Torma Timi

#19 - S.Ági2014.12.29. 13:40

Kedves Timi!
Köszönöm a választ, időközben kikisérleteztem az aranygaluskát is, csak dagasztás program, mielőtt el kezd keleszteni, kiveszem, át teszem másik tálba, szobahőmérsékleten megkel, majd vissza teszem a galuskákat, biztonság kedvéért sütőpapírt tettem a tálba, de anélkül se ragad bele. Elsőre a gépben hagytam kelni, de nem kelt meg annyira mint, második alkalommal a szobában.
A kenyérsütőm moulinex home bread. Szerintem csapágyas egy kicsit, mert nagyon hangos, bár tökéletesen megkeveri. Lehet ezért adták csak 1500 ft-ért!!!! Nembaj nekem megérte. E-mail címedre átküldöm a receptet meg a képet, hátha valakit érdekel, és kiteszed. Üdv: Ági