Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Oregános, paradicsomos kenyér

2015.02.15.

Potóné Edit küldte az alábbi remek receptet, Panasonic kenyérsütőgépben sült.

Edit ezt a kenyeret padlizsánkrémhez, vagy gyroshoz ajánlja, de szendvics alapnak is kiváló pl. téliszalámival.

Nem szokott XL méretet sütni, mert a kisebbik lánya túl fűszeresnek találja, így ha teheti ő ekkor más fajta kenyeret választ.

Kenyérkategória: fűszeres kenyér

Hozzávalók 1 kg-hoz:

1 kiskanál instant (por)élesztő

400 gr fehér búzakenyér liszt

1,5 kiskanál só

1 evőkanál cukor

20 gr vaj, vagy margarin

1 kiskanál oregánó (jó a szárított is)

100 ml paradicsomlé

180 ml víz    


Program: alap (normál kenyérprogram)

Illatos, kissé narancsos színű kenyér lesz belőle.

Jó étvágyat hozzá! :-)

 


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Torma Timi2016.02.25. 20:09

Kedves Hedvig!

Köszönöm hozzászólásod, mindenki tapasztalatát szívesen vesszük, tekintve, hogy egyes kenyérsütőgép márkákon belül is programozási eltérések vannak. :-)

További élvezetes kenyérsütést kívánok! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#1 - L. Hedvig2016.02.25. 13:08

Bocs, hogy hívatlanul beavatkozom, 5. éve van Panasonic kenyérsütőm és nagyon szeretem. Főleg azt, hogy a kenyér felső része is megsül, miután nincs ablaka a gépnek, hogy kiszökhessen a meleg. Általában szénhidrát csökkentett kenyereket sütök (többfajta liszt létezik már ebből) és a fűszerezésnél szoktam variálni. Alapjában nem értek egyet a 600 g-os lisztmennyiséggel, mert a használati útmutató is max 500 g-ot ír. A lisztem nagyon sok folyadékot felvesz a magas rosttartalma miatt, tehát kb. 900 g-os kenyér lesz a sütés végén. A teljes kiőrlésű liszt mennyiségével sem értek egyet, a gépnek az égvilágon semmi baja nem lesz a tk liszttől, hiszen még a nagyon nehéz, ragacsos rozsliszttel is elbánik. (Rozslapát, igen.) Sőt, egyik nap 100% tk lisztből sütöttem a kenyeret, igaz, nem ri el azt az ízhatást, amit a többi kenyerem. 250 g Diabestar Géniusz (magos) + 250 g Diabestar prémium + 7 g porélesztő + 4 dl víz (vagy savó) + fél mk ascorbinsav, pici cukor + 1 kávéskanál só. Ez az alapreceptem és ezt variálgatom fűszerekkel. Ebből lesz 900 g kenyér, amiből 100 g szénhidráttartalma kb. 12-15 g.