Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Teljes kiőrlésű sokmagvas kenyér

2015.02.15.

Teljes kiőrlésű sokmagvas kenyér

Az alábbi kenyérreceptet Potóné Edit adta meg.

Panasonic gépben sült, s Edit elárulta titkát, hogy ennél a kenyérsütőgépnél nem érdemes 30%-nál nagyobb arányban teljes kiőrlésű lisztet használni, mert megerőlteti a motort. Ő szigorúan betartja ezt. A rozskenyérhez használatos lapátot használja ennek a kenyérnek az elkészítésénél.

Kenyérkategória: sokmagvas, teljes kiőrlésű

Hozzávalók 1 kg-hoz:


1,5 kiskanál instant (por)élesztő

400 gr fehér búzakenyérliszt

200 gr teljes kiőrlésű búzaliszt

2 kiskanál cukor

2 kiskanál só

10 gr vaj, vagy margarin

180 gr 10 %-os tejföl

270 ml víz

magok ízlés szerint: napraforgó, lenmag, tökmag

TIPP1: napraforgómag lehet a sózott piritott naprafogómag is.

TIPP2: a magvak el is hagyhatóak a kenyérsütés során.

     

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!