Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Vendégkönyv

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

#519 - Tünde2019.01.18. 11:10

Kedves Timi!

Gyönyörű kenyereket készítek a receptjeid alapján, amit köszönök! De a kivétel utáni tárolással van a gondom. Ha kint hagyom a forró kenyeret konyharuhába egy éjszakára kiszárad, ha betekerem konyharuhába és bezacskózom bevizesedik. Mi a megfelelő módja hogy ne járjak így?

Köszönettel: Tünde

#518 - Kata2019.01.02. 23:58

Kedves Timi!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha a gépemnél az 1125 gr-os kenyér a legkisebb méret (1600 gr a maximum), akkor a sima dagasztás programon se tehetek bele kevesebbet? Vagy mennyire szigorú ez a minimum liszt mennyiség? Vagy esetleg csinálhatom kevesebb lisztből, csak nem lesz tökéletes az eredmény?

Remélem sikerült érthetően leírnom a problémámat és tudsz rá válaszolni.

Köszönettel:

Kata

#517 - Torma Timi2018.12.19. 19:43

#515

Kedves Gabriella!

Szíves megkeresésedre kérdezem, hogy milyen programmal segítsek?

Üdvözlettel:
Torma Timi

#516 - Torma Timi2018.12.19. 19:41

#514

Kedves Katalin!

Igényedet nem csak a szénhidrátcsökkentett liszttel, hanem a teljes kiőrlésű liszttel is meg tudod oldani változatosan. A receptek között nagy többségben csak ilyen kenyérrecepteket találsz. Bátran vágj bele a kenyérsütésbe a számodra szimpatikus recepttel, s ha bármi probléma van, nyugodtan írj. A Facebook-on a kenyérsütöde csoportban is tudsz közvetlen segítséget kapni.

Sok sikert kívánok a kenyérsütéshez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#515 - Gabriella Hajdune2018.12.18. 05:37

Szia!Sencor 12 programos 1 lapátos kenyérsütőm van még kisszàllîtás alatt a napokban várható :) Tudsz programmal segîteni? Köszönöm.

#514 - Katalin2018.12.09. 10:33

Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem cukor beteg vagyok így szénhidrát csökkentet kenyeret kell ennem kaptam most egy GORENJE BM 1600 WG kenyérsütő gépet a családtól de sajnos semmi kenyér tészta illetve semmi receptet nem is merek hozzá valók adagolás stb ha tudtok meg köszönném a segítséget igy az elején előre is köszönöm szép napot mindenkinek

#513 - Torma Timi2018.10.08. 15:37

Kedves Zsuzsi,

Szíves megkeresésedre válaszolva igen, az általad leírtak a leggyakoribb problémák kenyérsütés közben. Ennek sok oka lehet, amit bizony nehéz pontosan meghatározni; például nem megfelelő liszt minőség, nem megfelelő élesztőkörnyezet, a kenyérsütőgépen kívüli hőmérséklet nem optimális, stb. De az is lehet, hogy a kenyérsütőgépedre (eltérő programozás miatt) kell még egy picit igazítani a recpeteket. A leírásod alapján arra tippelek, hogy a liszt, és folyadék arány nem megfelelő lehet arra a lisztre, amit használsz. Javasolom, hogy válassz ki egy kenyérreceptet, s ott 10 ml-el növeld meg a folyadékmennyiséget, s úgy süsd meg. Közben pedig figyeld meg, hogy a gépben a tészta a hangjelzésig hogy alakul. Ha jó az arány - s ez bármikor, bármely receptre igaz -, akkor a tészta szépen gombóccá formálódik, úgy, hogy az üst is szinte tiszta lesz. Ha ettől eltér, akkor tudsz korrigálni rajta bátran a massza igényének megfelelően apránként adagolva.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni a sikeres további kenyérsütésedhez.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#512 - Torma Timi2018.10.08. 15:22

#510

Kedves Barna!

Szíves megkeresésedre válaszolva az általam megadott receptek 1 kg-osak. Amennyiben mégis ettől el kívánsz térni, úgy arányosítással (pl.: 1kg:0,80kg) tudsz számolni.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni.

üdvözlettel:
Torma Timi

#511 - Mosolygó Zsuzsanna2018.10.05. 09:29

Kedves Timi!

Még csak most kezdtem bele a kenyérsütésbe, tetszik is, csak nem felhőtlen a boldogságom ezügyben.
Tefal Pain Plaisir sütőm van, a hozzá adott receptkönyvől és itteni receptekből is sütöttem már(pl: paradicsomos kenyér). Sajnos két hiba szokott vagy felváltva vagy együtt jelentkezni: szépen megkel, megsül akenyér, első nap tökéletes, a másnapra már a belseje sajnos száraz, nem olyan élvezetes a fogyasztása. Vagy be esik kicsit a teteje, de legalább nem szárad ki olyan hamar.

Mi lehet a gond? A recepteket pontosan betartom, arányosan csökkentem, ha szükséges, a megfelelő programot használom. Próbáltam már, hogy felfutattott élesztőt raktam bele( akkor szellőssebb, puhább lett hosszabb ideig, csak be esett), több folyadék, stb.

Előre is köszönöm a segítséget/ötleteket!
Zsuzsi

#510 - László Barna2018.09.01. 11:00

Szia. Légyszíves küldd el a kenyér összetételének az arányait.(1kg.)

Köszönöm!