Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Vendégkönyv

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

#500 - Ivanics Gyuláné2018.05.08. 16:55

Gorenje BM 1200 BK gépem van. Nem találom mennyi ideig dagaszt és süti a kenyeret. Csak azért kérdezem mert a kenyérhez azt írja az utolsó dagasztás előtt kéne hozzáadni a magokat de nem tudom mikor lehet kinyitni és hozzá adni.
Ha tudna segíteni akkor jó volna.
köszönöm Klári

#499 - Marcsi2018.04.17. 10:49

segítsetek! szénhidrát csökkentet kenyeret szeretnék sütni,mivel a 2 tipusú cukrosok táborát fogom növelni. Igaz még az étkezéssel sem vagyok tisztában.
köszönöm

#498 - merisot2018.03.28. 21:44

Tehát!
Ajánlom a rakott és töltött káposzták és krumplik bármely formáját a kenyérsütőben való sütését és variálását , koncentrált eredményt hoz létre.

Izgalmas a csirke szárny középső részéből (két csontos) 1 kg , 1 kg savanyú káposzta kisemosd , pár szelet füstölt bármilyen alkatrész, semmi fűszer begyömöszölve a tartályba 2 óra sütés a gépbe ,tökéletes!!!

Most kolbászt sütök benne sajtreszelő távtartónak alá vörösbor párlatnak , rá 1 kg sütnivaló kolbi 2.5 óra sütögetés óránként átforgatva.

Ennyi

#497 - Kecsa2018.03.11. 17:59

Kedves Timi!
Az email-ban küldőtt kérésemet visszavonom.Mostanság sikerült kikuncsorognom egy gyűjtőtől a
NETHAUS 4510 kenyérsütő gép használati útmutatóját.Fel tudom ajánlani az archivumod számára.
Próbáltam emailban elküldeni de visszajött a levél.

tisztelettel:Kecsa

#496 - Zsófi2018.03.09. 08:28

Kedves Timi!

Tegnap elkészítettem a régimódi cipó receptedet (is) és elképesztően finom lett :) azon gondolkodtam, hogy ha lenne normális héja, akkor még finomabb lehetne. Szerinted az működőképes megoldás lehet, hogy mielőtt elindul a sütési fázis az alap programon kihúzom a gépet és a tésztát átteszem a sütőbe, mondjuk egy jénaiba? Vagy inkább használjam a kelt tészta programot? Így kéne bármit változtatni a recepten? Mit javasolsz?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy te hogyan szoktad tárolni a kenyeret? Ketten vagyunk csak és elég lassan fogynak a kenyerek, nem bírjuk olyan gyorsan megenni, hogy ne száradjon ki. Konyharuhába csomagolva szoktam tárolni, lehet, hogy folpackba kéne... azt nem annyira szeretem használni. Ha van esetleg valamilyen tipped, azt megköszönöm.
Fantasztikusak a receptek :) Köszönjük!
Üdvözlettel: Zsófi

#495 - Kecsa2018.03.06. 13:29

Kedves Timi!
Köszönöm a tanácsokat!Egyetlen gondom van még.A levelezésünkben kértem,hogy ha tudod szerezd meg a NETHAUS 4510 kenyérsütő gép használati útmutatóját.Lesz nekem ilyen?
Üdvözlettel:Kecsa

#494 - Torma Timi2018.03.02. 21:14

Kedves Kecsa!

Szíves megkeresésedre, igen, a receptjeim nagy része pont ezen igények kielégítése céljából születtek. A teljes kiőrlésű kenyérrecepteket ajánlom böngészésre, s szimpátia esetén elkészítésre.

Ahol netán cukor van írva - pl. kalácsoknál - bátran vesd be az eritriolt, vagy nyírfacukrot (ez utóbbi jobb inkább sütésre, s úgy gondolom, mértékkel nyugodtan fogyaszthatod szénhidrát kalkuláció mellett. A csoki legyen feketecsoki,mely a szénhidrátszámításba jobban belefér, vagy bátran helyettesítsd cukormentes kakaóporral. Ha a receptben esetleg aszalt gyümölcs van, azt hagyd el, vagy helyettesítsd magvakkal (törökmogyoró, mandula, dió, stb.).

Sok sikert kívánok a kenyérsütésedhez. ;-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#493 - Kecsa2018.03.01. 11:26

Kedves Timi! Cukorbetegkén meg kell gondolnom,hogy milyen kenyérből és mennyit eszem.A mennyi-
séget(szénhidrát kalkuláció)meg tudnám csinálni,de receptjeim hiányosak.Van e kimondottan dia-betikus kenyérrecepted?Mielőtt bárki felhördülne,azzal közölném,hogy nincs eltiltva a cukor-
betegnek a kenyér,csak a mennyiséget kell szabályozni és megfelelő összetételű,minőségű kenye- ret kell enni.Nos ehhez kérek segítséget.

#492 - Torma Tímea2018.02.08. 10:02

Kedves Fejes Gábor!

Kérdésedre válaszolva, több oka lehet ennek. Tapasztalataim alapján a legtöbbször a folyadék-liszt arány módosítása segít ezen.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#491 - Gábor2018.02.08. 09:40

Kedves Timi! Na én meg reggel elindítottam a teljes kiőrlésű programot :) Na majd meglátom mi lesz. 75dkg-os kenyeret szeretnék sütni a recept teljes kiőrlésű gyári hauser: 240ml víz, 25g margarin(ezt megolvasztottam), 7-7ml só és cukor, 350g liszt(ezt beleszitáltam a sütőbe), 7g élesztő.
A programok egyébként a következők
1. normál
2. francia
3. teljes kiőrlésű
4. édes
5-6 ultra gyors
7. apró süti
8. rozskenyér
9-10 dagasztás
11. lekvár
12.sütés.