Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Vendégkönyv

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

#435 - Torma Timi2016.05.31. 20:21

Kedves Vivien!

Először is, üdvözöllek a kenyérsütőgéppel sütők egyre népesebb táborában! :-)

Kérdésedre válaszolva: Ha más programmal sütsz gluténmentesen, nem teszed azzal tönkre a gépet, de arra kell számítanod, hogy esetleg a kenyered másképp fog úgy sikerülni. A gluténmentes liszt nem nagyon szereti, ha túl sokat gyöntölik, pont a glutén hiánya miatt.

Amit javasolok Neked: 1.próbáld ki újra a gluténmentes programot, de ezúttal módosíts a hozzávalók behelyezési sorrendjén. Fordított sorrendben tedd bele a folyadékot és a lisztet, mint ahogy előzőleg tetted, hátha ez is megoldás a jobb keveredés végett. 2. Megteheted azt is, hogy menet közben - hangjelzésig bezárólag - egy szilikonlapát segítségével ügyesen rásegítesz az alaposabb keveredés céljából. 3. Kipróbálhatsz más programot is, azonban legyen rövidebb a dagasztás kelesztés folyamatok időtartama az előző bekezdésben leírtak miatt.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni. ;-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#434 - Torma Timi2016.05.31. 20:04

Kedves Mónika!

Először is, köszönöm szíves visszajelzésed a kenyérsütési sikereidről! :-)

Kérdésedre válaszolva: Tekintettel, hogy ezt a típusú lisztkeveréket nme ismerem, illetve a neten sem találtam rá konkrét információt, így kérlek, írd meg pontosan, hogy mi az összetevője, ami kiindulási alapot adna a pontos programmeghatározáshoz.

Lisztmennyiségként 500 g-ból indulnék ki, s a lisztkeverék összetétele fogja meghatározni a szükséges folyadékmennyiséget is.

Bízom benne, hogy válaszod alapján fogok tudni segíteni konkrétan is.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#433 - Kovács Vivien2016.05.31. 10:43

Kedves Timi.

A segítségedet szeretném kérni. Egy hete van kenyérsütőgépem ezért nem sok tapasztalatom van még. Panasonic SD-2501-es tipusu gépem van. Ami igazán nehezíti a dolgom hogy gluténérzékeny vagyok és ezért mindent gluténmentesen kell elkészítenem. Fél éve derült ki az érzékenységem ugyhogy még elég kezdő vagyok.Kétszer sütöttem már benne kenyeret a 12-es programmal. Finom lett,de a lisztet (schar barna kenyér mix),nem 100%-osan dolgozta el.
Azt szeretném kérdezni hogy a tobbi programot pl: pizza, briós és tészta készítésekor ha én gluténmentesen készítem el azok jók lesznek-e,illetve nem teszem tönkre vele a gepet? Lehet bután hangzik az aggodalmam de nem szeretném tönkre tenni a gépet.:/
Kenyeret csak a gluténmentes programmal készíthetek vagy masik programmal is lehet?
A magyar nyelvű használati útmutatóban ezek a részletek így nem szerepelnek.
Előre is köszönöm a válaszod!
További szép napot!
Üdvözlettel: Vivien.

#432 - Mónika2016.05.30. 14:44

Kedves Timi!

Nemrégiben kaptam egy Moulinex Home Bread kenyérsütőt, és a te receptjeidnek köszönhetően isteni finom kenyereket tudok sütni.:)) Vásároltam egy Harmónia Sikér csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeveréket, amiből most kenyeret is szeretnék sütni. Ehhez a segítségedet szeretném kérni a a megfelelő mennyiségekkel, és program kiválasztásával kapcsolatban!

Válaszodat előre is köszönöm,
Mónika

#431 - Torma Timi2016.05.28. 17:04

Kedves Lajos!

Először is azt kellene letisztázni, hogy milyen gyakorisággal, milyen típusú, s milyen súlyú kenyeret szeretnél sütni. Van-e valami különleges kívánság, amire kell ügyelni, gondolok itt az érzékenységekre. Ezek már mind lehatárolják az egyes márkatípusokat, ennek alapján már lehet szűkíteni a kínálatot. Érdemes még ügyelni a közel elérhető szervízlehetőségre, garanciára, valamint a használati útmutató elérhetőségére is.

Bízom benne, hogy ezek alapján sikerül kiválasztani a legjobb kenyérsütőgépet s élvezni vele a kenyérsütés szépségeit! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#430 - Jelinek Lajos2016.05.23. 11:19

Kedves Timi !
Kenyérsütőgép vásárlás előtt állok. Mit tanácsolsz, milyen Márkát, Típust vállasszak, ha max. 35.000,- Ft-ot szánnék a vásárlásra ? Köszönöm előre is válaszodat. Üdvözlettel : Jelinek Lajos

#429 - Torma Timi2016.05.03. 07:35

Kedves Eszter!

Kérdésedre válaszolva, úgy gondolom, hogy bátran kipróbálhatod a kenyerek megsütését az 1 kg megadott mennyiségre vonatkozóan is, hisz ezek a végleges súlyok több mindentől (liszt, folyadék minősége, további hozzávalók) függenek.

Ami előfordulhat, az az, hogy a tészta nagyon magasra meg fog kelni, ekkor ráragadhat a betekintő ablakra, melyet egy picit megemelve, egy fakanalat a széle alá téve tudsz elkerülni.

Ha mindenáron ragaszkodsz a 90 dkg-os súlyhoz, úgy egyszerű arányszámítással ki tudod számítani pontosan a hozzávalókat. Itt azonban ügyelj arra, hogy az élesztő mennyisége egyezzen meg az eredeti receptben megadottal.

Sok sikert kívánok a kenyérsütésedhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#428 - László Eszter2016.05.02. 20:53

szia kedves Timi! Nekem egy lapátos gépem van,ami max 90 dkg-os kenyeret tud sütni.szeretném megkérdezni hogy a kilós menyiségeket használhatom az adagolásnál,vagy esetleg megadnád nekem az arányokat 90 dkg-os kenyérhez számolva?teljes kiörlésüt szeretnék sütni. Köszönöm!

#427 - Torma Timi2016.04.24. 16:32

Kedves Márti!

Kérdésére válaszolva valószínűleg a tészta szárazabb volt dagasztáskor, így picivel több folyadékot kellene adagolni a tésztához, hogy ne legyen annyira tömör a kenyérbél.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni. :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#426 - Pataki Márta2016.04.22. 08:19

Kedves Kati!

Tegnap párom meglepett egy Tefal Uno kenyérsütővel. Azonnal ki is próbáltam az alapkenyér receptjét. Sajnos a kenyér nagyon tömött lett. Hogyan tudnám lazítani a tömöttséget? Este a kaláccsal is így jártam...:-(
Köszönöm válaszát!

Márti