Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Vendégkönyv

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

#494 - Torma Timi2018.03.02. 21:14

Kedves Kecsa!

Szíves megkeresésedre, igen, a receptjeim nagy része pont ezen igények kielégítése céljából születtek. A teljes kiőrlésű kenyérrecepteket ajánlom böngészésre, s szimpátia esetén elkészítésre.

Ahol netán cukor van írva - pl. kalácsoknál - bátran vesd be az eritriolt, vagy nyírfacukrot (ez utóbbi jobb inkább sütésre, s úgy gondolom, mértékkel nyugodtan fogyaszthatod szénhidrát kalkuláció mellett. A csoki legyen feketecsoki,mely a szénhidrátszámításba jobban belefér, vagy bátran helyettesítsd cukormentes kakaóporral. Ha a receptben esetleg aszalt gyümölcs van, azt hagyd el, vagy helyettesítsd magvakkal (törökmogyoró, mandula, dió, stb.).

Sok sikert kívánok a kenyérsütésedhez. ;-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#493 - Kecsa2018.03.01. 11:26

Kedves Timi! Cukorbetegkén meg kell gondolnom,hogy milyen kenyérből és mennyit eszem.A mennyi-
séget(szénhidrát kalkuláció)meg tudnám csinálni,de receptjeim hiányosak.Van e kimondottan dia-betikus kenyérrecepted?Mielőtt bárki felhördülne,azzal közölném,hogy nincs eltiltva a cukor-
betegnek a kenyér,csak a mennyiséget kell szabályozni és megfelelő összetételű,minőségű kenye- ret kell enni.Nos ehhez kérek segítséget.

#492 - Torma Tímea2018.02.08. 10:02

Kedves Fejes Gábor!

Kérdésedre válaszolva, több oka lehet ennek. Tapasztalataim alapján a legtöbbször a folyadék-liszt arány módosítása segít ezen.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#491 - Gábor2018.02.08. 09:40

Kedves Timi! Na én meg reggel elindítottam a teljes kiőrlésű programot :) Na majd meglátom mi lesz. 75dkg-os kenyeret szeretnék sütni a recept teljes kiőrlésű gyári hauser: 240ml víz, 25g margarin(ezt megolvasztottam), 7-7ml só és cukor, 350g liszt(ezt beleszitáltam a sütőbe), 7g élesztő.
A programok egyébként a következők
1. normál
2. francia
3. teljes kiőrlésű
4. édes
5-6 ultra gyors
7. apró süti
8. rozskenyér
9-10 dagasztás
11. lekvár
12.sütés.

#490 - Torma Timi2018.02.08. 08:31

Kedves Gábor!

Szíves kérdésedre válaszolva: Ha már van gépeden rozs program - ami egyébként nagyon ritka - javasolom, hogy ezen süssd. Ha mégsem lenne megfelelő a kenyérsütés végeredménye, akkor sem kell elkeseredni, érdemes megnézni, hogy melyik program lefutása a rövidebb, s azt választani. A teljes kiőrlésű lisztek nem szeretik a hosszú dagasztás-kelesztés folyamatot.

Sok sikert a kenyérsütéshez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#489 - Gábor2018.02.07. 19:11

Kedves Timi!
Egy régi Hauser BM644-et ástam elő de sajnos nincs meg a recept füzete. Ezt még át tudom hidalni mert találtam más Hauser leírást alap receptekkel. Vettem teljes kiőrlésű rozslisztet alapanyagnak. A gépen van teljes kiőrlésű és van rozs program. Melyiket válasszam az én lisztemhez?

#488 - Fejes Gábor2017.12.26. 18:50

Kérdésem az volna, hogy mi lehet az oka a kenyér sütés közben szépen megkel és feljön, de a vége előtt kb. fél órával a teteje visszaesik és behorpad

#487 - dia2017.12.16. 11:31

Szia Olyan kérdésem lenne Nekem SelecLine 800W-os kétlapátos kenyérsütöm van.De nincs hozzá használati utasításom.Tudna nekem valaki segíteni honnan tudok letölteni?

#486 - Anna2017.10.17. 18:12

Kedves Timi,

köszönöm válaszodat. Elnézést, de sehol nem találom a burgonyás kenyér receptjét. Lehet, hogy csak én vagyok figyelmetlen.....
Segítenél?

Köszönettel:
Anna

#485 - Torma Timi2017.10.13. 08:29

Kedves Anna!

Nagyon örülök, hogy jól sikerültek a kenyereid a receptek alapján, köszönöm szíves visszajelzésed a sikerekről. ;-)

Burgonyás kenyeret már sütöttem, hagymásat még nem, de majd körbenézek e téren is ;-)

További élvezetes kenyérsütést kívánok!

Üdvözlettel:
Torma Timi