Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Vendégkönyv

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

#515 - Gabriella Hajdune2018.12.18. 05:37

Szia!Sencor 12 programos 1 lapátos kenyérsütőm van még kisszàllîtás alatt a napokban várható :) Tudsz programmal segîteni? Köszönöm.

#514 - Katalin2018.12.09. 10:33

Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem cukor beteg vagyok így szénhidrát csökkentet kenyeret kell ennem kaptam most egy GORENJE BM 1600 WG kenyérsütő gépet a családtól de sajnos semmi kenyér tészta illetve semmi receptet nem is merek hozzá valók adagolás stb ha tudtok meg köszönném a segítséget igy az elején előre is köszönöm szép napot mindenkinek

#513 - Torma Timi2018.10.08. 15:37

Kedves Zsuzsi,

Szíves megkeresésedre válaszolva igen, az általad leírtak a leggyakoribb problémák kenyérsütés közben. Ennek sok oka lehet, amit bizony nehéz pontosan meghatározni; például nem megfelelő liszt minőség, nem megfelelő élesztőkörnyezet, a kenyérsütőgépen kívüli hőmérséklet nem optimális, stb. De az is lehet, hogy a kenyérsütőgépedre (eltérő programozás miatt) kell még egy picit igazítani a recpeteket. A leírásod alapján arra tippelek, hogy a liszt, és folyadék arány nem megfelelő lehet arra a lisztre, amit használsz. Javasolom, hogy válassz ki egy kenyérreceptet, s ott 10 ml-el növeld meg a folyadékmennyiséget, s úgy süsd meg. Közben pedig figyeld meg, hogy a gépben a tészta a hangjelzésig hogy alakul. Ha jó az arány - s ez bármikor, bármely receptre igaz -, akkor a tészta szépen gombóccá formálódik, úgy, hogy az üst is szinte tiszta lesz. Ha ettől eltér, akkor tudsz korrigálni rajta bátran a massza igényének megfelelően apránként adagolva.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni a sikeres további kenyérsütésedhez.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#512 - Torma Timi2018.10.08. 15:22

#510

Kedves Barna!

Szíves megkeresésedre válaszolva az általam megadott receptek 1 kg-osak. Amennyiben mégis ettől el kívánsz térni, úgy arányosítással (pl.: 1kg:0,80kg) tudsz számolni.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni.

üdvözlettel:
Torma Timi

#511 - Mosolygó Zsuzsanna2018.10.05. 09:29

Kedves Timi!

Még csak most kezdtem bele a kenyérsütésbe, tetszik is, csak nem felhőtlen a boldogságom ezügyben.
Tefal Pain Plaisir sütőm van, a hozzá adott receptkönyvől és itteni receptekből is sütöttem már(pl: paradicsomos kenyér). Sajnos két hiba szokott vagy felváltva vagy együtt jelentkezni: szépen megkel, megsül akenyér, első nap tökéletes, a másnapra már a belseje sajnos száraz, nem olyan élvezetes a fogyasztása. Vagy be esik kicsit a teteje, de legalább nem szárad ki olyan hamar.

Mi lehet a gond? A recepteket pontosan betartom, arányosan csökkentem, ha szükséges, a megfelelő programot használom. Próbáltam már, hogy felfutattott élesztőt raktam bele( akkor szellőssebb, puhább lett hosszabb ideig, csak be esett), több folyadék, stb.

Előre is köszönöm a segítséget/ötleteket!
Zsuzsi

#510 - László Barna2018.09.01. 11:00

Szia. Légyszíves küldd el a kenyér összetételének az arányait.(1kg.)

Köszönöm!

#509 - Torma Timi2018.08.24. 21:16

#507

Kedves Zoltán!

Bármelyik, itt, a honlapon szereplő egyszerű fehér kenyér receptet jó szívvel ajánlom. A lényeg, ha a megadott recepttől eltérő mennyiségben kívánja sütni arányosítással bátran számolja át a hozzávalókat. Egyedül az élesztőmennyiségnél kell figyelni, hogy 1-1,5 dkg-nál több ne kerüljön rá a lisztre.

Várom szíves visszajelzését az eredményről.

Sok sikert a kenyérsütéshez!

Üdvözlettel:
Torma Timi

#508 - Torma Timi2018.08.24. 21:09

#506

Kedves Sárosi Zoltánné!

Ez nagyon érdekes megfigyelés, hogy 2-3 nap múlva ragacsos lesz a kenyér, ilyen esettel még nem találkoztam.


Viszont a megoldás megkeresésére kíváncsi lennék a pontos receptre, ami alapján elkészíti a kenyeret, és milyen programmal, beállítással. Másik alternatívaként javaslom, hogy az itt szereplő szimpatikusnak tűnő fehérkenyér recept alapján készítsen kenyeret, s nézze meg, ott mit tapasztal. Kíváncsian várom a tapasztalatokat.


Sok sikert kívánok a további kenyérsütéshez.


Üdvözlettel:

Torma Timi

#507 - Vas Zoltán2018.08.24. 15:56

Kedves Timi!
Silvercrest Kenyérsütő géphez tudna nekem küldeni egyszerű fehér kenyér receptet?
Köszönettel Vas Zoltán

#506 - Sárosi Zoltánné2018.07.12. 01:05

Kedves Timi! Tudna nekem tanácsot adni mit rontok el ha az egysrerű sima knyerem ami áll finom liszt, rétes lisz só, cukor élesztő víz. Megsütés után mivel egy nap alatt nekem nem fogy el, miért lesz 2 ill. 3 napra belül ragacsos? Köszönettel: Sárosi Zoltánné