Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Vendégkönyv

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

#10 - Torma Timi2011.09.01. 08:22

Kedves Lajos!

Köszönöm a visszajelzést, hogy sikerült örömet szerezni :-), s persze kíváncsian várjuk véleményed a kenyérről is.

Kérlek osszd meg továbbra is tapasztalataid itt!

Élvezetes kenyérsütést kívánok!

Üdvözlettel:
Timi

#9 - Nagy Lajos2011.08.31. 18:36

Kedves Tímea! Köszönöm a receptet, feltétlenül kipróbálom! Köszönet Fikusz nevű "tagtársunknak" is a segítségért! üdvözlettel: Lajos

#8 - Torma Timi2011.08.30. 11:32

Kedves Fikusz!

Zabliszttel még nem próbáltam, de pehellyel igen, s azt ajánlani is fogom később.
Nem tudom milyen recept alapján sütötted, de elképzelhetőnek tartom, hogy a folyadék típuson kellene változtatnod. Ha vízzel csináltad, próbáld ki bátran tejjel, joghurttal, kefírrel, ezek az ízhatást tudják javítani. Ha ezt túl erősnek tartod első lépésben, keverd fele-fele arányban vízzel.
Várom kísérletedről a beszámolód! ;-)

Üdvözlettel:
Timi

#7 - Fikusz2011.08.29. 12:44

Kedves Tímea!
Vannak-e tapasztalataid, milyen kenyeret lehet sütni zabliszttel?
Kipróbáltam és nem voltam elhalva tőle. Kicsit kesernyés, és semmi extra íz.
Üdv.
fikusz

#6 - Torma Timi2011.08.22. 08:45

Kedves Fikusz!

Köszönöm hozzászólásod, teljes mértékben egyetértek az általad leírtakkal. A víz adagolásával azonban csínján kell bánni, mert akkor túlságosan "ragacsossá" válhat a kenyér, annak ellenére, hogy ízértéke kiváló lesz. Rozskenyeret többfélét lehet sütni, a Lajos kérése után én is elővettem a korábbi receptjeimet, s 2010-ben háromféle rozskenyeret is sütöttem. Most újra megsütöm az egyiket, úgyhogy hamarosan rozskenyér recepttel is gazdagodik a kínálat. :-)) Addig is élvezetes kenyérsütögetést mindekinek!

Üdvözlettel:
Timi

#5 - fikusz2011.08.21. 07:00

Kedves Lajos!
Rozskenyeret én ugyanazzal a recepttel sütöm, mint a közönséges kenyeret.
A fehér liszt (BL 55) egy része helyett rozslisztet használok.
A rozslisztnek nincs sikér tartalma, ezért ha tisztán rozslisztet használsz vagy túl sok a rozsliszt, akkor nem kél meg. Nálam bevált az 1:2 arány (azaz egy rész rozsliszt és két rész BL 55-ös finomliszt). Lehet próbálkozni, de a liszt max. fele lehet a rozsliszt. Rozsliszt használata esetén egy kevés vízzel többre van szükség.
Üdv. fikusz

#4 - Torma Timi2011.08.19. 08:23

Kedves Lajos!

Köszönöm a rozskenyér receptre irányuló igényt :-) Ígérem, ez sem marad el, érdemes viszatérni a honlapra, illetve megküldöm az értesítést is a recept nyilvánossá tételéről.

Üdvözlettel:
Timi

#3 - Nagy Lajos2011.08.18. 17:01

Kedves Tímea! Fiatalabb koromban nagyon szerettem a rozskenyeret, örülnék, ha lenne itt is "bejáratott" recept rá! Üdv: Lajos

#2 - Torma Timi2011.08.16. 09:34

Szia Gabriella,

Köszönöm kedves soraid. A weblap most a napokban indult, azaz vált nyilvánossá, az iwiw-en és a facebook-on épp tegnap jeleztem ezt.

Bátorítalak, ha tervezed, hogy meglepd családod házi sütésű kenyérrel, mert még nagyon sok jobbnál jobb recepteket osztok majd itt meg. Tegnap este is egy újabb kenyeret sütöttem, s szerintem finom is lett. :-))

Szóval jó sütögetést, s kíváncsian várom "élménybeszámolód" az eredményekről.

Üdvözlettel:
Timi

#1 - Márton Gabriella2011.08.15. 14:43

Szia Timi!

nem is tudtam, hogy elindult az oldal, vagy csak én voltam figyelmetlen?
Minden esetre örülök, hogy van mert gondolkododm én is azon, hogy veszek gépet, de talán most megérik az elhatározás.

Jók ezek az infók, és a receptek is hasznosak (lesznek) mert én úgy szoktam járni, hogy kapok egy receptet, aztán az majd "átalakul" többször is mire végleges lesz, és ha ezeket a lépéseket megspórolom az nagyon jó.Köszi.