Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Vendégkönyv

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

#473 - Torma Timi2017.02.12. 19:47

Kedves Manyika!

Örülök, hogy rátaláltál a honlapra. :-)

Megkeresésedre válaszolva, nem írtad, hogy milyen receptet keresel? Netán használati útmutatóra gondolsz?

Üdvözlettel:
Torma Timi

#472 - Spisjakne Manyika2017.02.10. 11:03

Nagyon örülök hogy rátaláltam erre a csoportra!Van egy régi fajta Pacific gépem.Màr régen nem hasznàltam.Most szeretnék újra sütni vele ,csak màr nincs meg a recept.Ebben szeretnék segítséget kérni.Előre is köszönöm ! Üdv.Manyika

#471 - Torma Timi2017.02.09. 20:08

Kedves Zsóka!

Örülök, hogy ránk akadtál, s semmi akadálya, hogy a csapathoz tartozz, üdvözlünk! :-)

Kérdésedre válaszolvam több okra tippelek, hogy féloldalasan kel a kenyértésztád a gyors programnál.

Néhány tipp: Hol áll a kenyérsütőgép? Nem éri huzat a fél oldalát? A fűtőszál teljes egészében fűt? Élesztő egyenletesen lett a liszt tetején eloszlatve, hogy önmagának bekeverje a lapát?

Amennyiben rücskös lett a kenyered teteje a féloldalas kelesztésnél, elképzelhető, hogy kevés volt a folyadék, vagy az élesztő.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni ezzel a néhány kérdéssel, gondolattal, s a következő sütésednél már egyenletes kelesztési folyamatot figyelhetsz meg. ;-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#470 - Zsóka2017.02.07. 16:00

Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldalatokra. Jó csapat vagytok, és ha lehet csatlakoznék hozzátok. 10 éves Clatronic BBA 2594 tip. kenyérsütöm tönkrement, surlódott először, majd csattogó hangot adott, gyorsan kikapcsoltam, hiába csináltam vele bármit, tisztitott állapotban sem tudtam ujra inditani. Mivel nagyon "jó társam" volt, vettem egy másikat, de ezt a tipust már nem kaptam, igy megvettem a majdnem ugyanolyan HM 1300 tipust. Egyenlőre egy gondom van vele, hogy a gyors programnál a kenyér jobb oldala sokkal kisebb, mint a baloldali rész. Mit rontottam el, mi ilyenkor a teendő? Kérlek segits megoldani a problémámat. Előre is köszönöm! Üdv. Zsóka

#469 - Torma Timi2017.02.07. 10:32

Kedves Erika!

Ez a jelenség, amit leírtál, meglep. Első körben kérdésként merül fel bennem, hogy az üstöt is kiemeli a helyéről a gép? Ekkor tudom elképzelni, hogy a forgószárról lepattan a dagasztólapát.

Másik gondolatom, hogy nincs megfelelően beillesztve a lapát a forgószárra. És a harmadik ötletem pedig az, hogy nem megfelelő esetleg a lapát, azaz nem illeszkedik a forgószárral.

Ha mindezeket végignézted, és még mindig nincs megoldás, akkor javasolom a szervízt, ahol szétszedik gépedet, hogy megnézzék, milyen "porszem" került abba a gépezetbe.

Bízom benne, hogy tudtam ötletekkel segíteni, s hamarosan újra használhatod a gépedet. ;-)

Kérlek, jelezz majd vissza, hogy végül mi volt az oka, hogy lepattant a lapát a forgószárról.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#468 - Eriká2017.02.05. 14:08

Kedves Timi.
Orion 1401 sütögépem van.Sajnos a dagasztólapátot működés közben feldobja,ezáltal nem dagaszt.Van-e valami praktikus megoldás erre?

#467 - Torma Timi2017.01.20. 19:36

Kedves József!

A leírásod alapján úgy tűnik számomra, hogy a receptednél 1.) a liszt-folyadék arány nem volt megfelelő, vagy 2.) az élesztő mennyiségével volt gond, hogy túl sűrű lett.

Szeretném leszögezni, hogy ún. friss élesztővel (kocka élesztővel) is remekül lehet a kenyérsütőgépben kenyeret sütni. Ha ezt szeretnéd használni, bátran ajánlom.

Javasolom, hogy először próbálj meg innen a honlapról választani egy számodra szimpatikus receptet, s azt elkészíteni, s akkor már fogod látni, hogy milyen a tészta állaga, s ennek eredményének birtokában, már jobban fogok tudni segíteni a megoldás keresésben. Elképzelhető az is, hogy egy picit módosítani kell a receptedet gépedre.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#466 - Tormatimi2017.01.20. 19:03

Kedves Timi!

Én KIss József, vagyok vettem egy kenyérgépet silvercresttet. KIprobáltam de a kenyér tulsurüvolt. A könyv azt irja, hogy csak porélesztővel szabad benne sütni 1-normálprogramon probáltam. A szinét is a legsőtétebre állitottam mégis világos volt ateteje úgynézetki mitha megsesült volna. Légyszives agytanácsot,hogy mitszúrtam el. Elöre is köszönöm a választ!

#465 - Torma Timi2017.01.20. 11:33

Kedves Eszter!

Örülök, hogy tetszik a honlap. :-)

Kérdésedre válaszolva, valószínűsítem, hogy rosszul tetted a lapátot a forgószárra, s emiatt tört el az. :-( Feltenném még azt a kérdést is, hogy mennyire volt "lágy" a kenyértészta? Ez is okozhat hosszú távon lapáttörést.

Ha nem garanciális már a géped, akkor lapátot on-line webáruházban is kaphatsz. Üsd be bátran a keresőbe a géped márkanevével típusával együtt, s máris ad ki találatot. ;-) Amennyiben garanciális a géped, úgy javasolom, a javításra kijelölt szervízzel vedd fel a kapcsolatot.

Bízom benne, hogy hamarosan pótolni tudod a hiányzó lapátot. ;-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#464 - Eszter2017.01.14. 20:53

Sziasztok!

Új vagyok a honlapon, de nagyon tetszik, hogy rátaláltam, köszi! :)
Nekem egy olyan problémám van, hogy valamiért eltört a gépem egyik lapátja. Egyrészt van-e tippetek, hogy mit ronthattam el; másrészt hogy lehet-e valahol kapni csak lapátot?

Köszi a segítséget,
Üdv!
Eszter