Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Vendégkönyv

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

#450 - Balázs652016.08.24. 15:32

Kedves Timi!
Nagyon tetszik ez az oldal, kár, hogy csak most fedeztem fel :)
Évek óta így sütöm a kalácsot, egyébként, alufóliával grillezni is szoktak mivel nem gyullad ki, és ha ügyesen szorosan tekered rá az üstre akkor elég távol van a fűtőszáltól. Másik jó megoldás lehet még, ha külön dagasztjuk be a tésztát, és a kelesztés után külön programon sütjük meg, pl csak rövidebb ideig kb 40 percig sütjük. Ez arra is jó hogy szépen megfonhatjuk a kalácsot, és így tesszük vissza az üstbe, így a formája is nagyon szép lesz.

#449 - Torma Timi2016.08.24. 09:27

Kedves Balázs65!

Köszönöm szíves hozzászólásod a Srobi által felvetettekhez. :-)

Az üst alufóliával történő külső körbetekerését tűzveszélyesnek tartom, tekintettel, hogy bármikor érintkezhet a fűtőszállal, s kigyullad a gép. :-(

Bízom benne, hogy ez nem fog előfordulni.

Ha másnál is fennáll ez a probléma, akkor arra következtetek, hogy egy a géptípus gyári hibás lehet, nem megfelelő a sütési beprogramozása. Ekkor azonban érdemes lenne még garanciális időn belül visszavinni, s inkább egy másik típust választani.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#448 - Balázs652016.08.23. 22:55

Kedves Srobi!
Én is ezt a kenyérsütőt használom, és sokszor sütök benne édes fonott kalácsokat, és brióst aminek kezdetben valóban égett lett a héja. A cukor mennyiségét nem akartam csökkenteni, mert mégiscsak édes kalácsot szeretnék, ezért egy jól bevált módszert használok. Egyszerűen sima alufóliát méretre vágok és betekerem vele az üstöt kívülről. Ez pont annyira lecsökkenti a hőt, hogy szép aranybarna lesz a kalács, vagy briós...

#447 - Torma Timi2016.08.22. 11:57

Kedves Srobi!

Leírásod alapján arra tippelek első körben, hogy valószínűleg túl sok a cukor, amit a recept ír, emiatt van az, hogy túl sötét a kenyered. Próbáld meg csökkenteni a cukormennyiséget, hogy ekkor milyen héjszínt eredményez.

Megoldás lehet az is, hogy a nem édes kenyereknél elhagyod a cukrot - amennyiben van benne.

Ha a fenti ötletek után továbbra is fennáll a probléma, akkor javasolom, hogy garanciás időn belül nézettesd meg a gépet, nem-e gyári - programozási - hiba áll e mögött.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni. ;-)

Sok sikert kívánok a további kenyérsütésedhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#446 - srobi2016.08.21. 20:36

Kedves Timi!
Pár hete vásároltam egy Tefal Bread Of The World tipusu gépet...
Legnagyobb meglepetésemre minden kenyér tökéletesen sikerült,természetesen a receptúra pontos betartása mellet. Azonban egy probléma akadt... Mindig erős barnára sül a kenyér széle,pedig a legalacsonyabb fokozatra állitom...ha gyümölcskenyeret sütök gyakorlatilag feketére sül a széle... Belül megsül és finom..
Esetleg valami tanács tapasztalat??
A Szigetszentmiklósi Szabó malom kiválló lisztjét használom...bl 55 -bl 80 2/3- 1/3 arányban...
Előre is köszönöm: Srobi

#445 - Torma Timi2016.07.26. 10:39

Kedves József!

Kérdésedre válaszolva: természetesen elhagyható, ki hogy szereti, nem kötelező az általad felsorolt hozzávalókat használni kenyérsütés során. Ezen plusz hozzávalókkal finomítani lehet a kenyér ízén, küllemén.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#444 - József2016.07.26. 09:45

Kedves Timi!

Azt szeretném megkérdezni, hogy receptekbe az alap pl: a fehérkenyérbe a cukor,vaj vagy a margarin, az olajat ellehethagyni. Mert régen a nagyanyáink csak liszt,viz, só, kovászt használtak. Ezekhez a kenyér receptekhez lehet használni friss élesztőtt!

Üdvőzlettel: JÓZSEF

#443 - József2016.07.25. 15:12

Kedves Timi!

Köszönöm szépen a segitségedet. Megkönnyitedet a választásomat!

#442 - Torma Timi2016.07.24. 18:44

Kedves József!

Szíves megkeresésedre válaszolva, megnéztem az általad megvásárolni kívánt kenyérsütőgépet.

Úgy látom, hogy ez a De Sina típusú kenyérsütőgép egylapátos 750 g-os kenyér sütésére alkalmas. Programjai a legfontosabb alapokat tudja.

Amennyiben ezt a gépet választod, Te a legjobban ezen a gépen, az alábbi programokat fogod tudni a legjobban használni a betegségedhez igazítva: alap program, gyors kenyér program, illetve a teljes kiőrlésű program, valamint a tészta készítés program, sütés program.

Kalács sütésére majd ki kell tapasztalnod, hogy melyik program lesz az igazi rá, tekintettel, hogy magasabb cukortartalomra (esetedben eritriol, stb. használatával) külön program itt nincs, de nem lehetetlen ennek megoldása sem a géppel.

Amire ügyelj még: garancia, használati útmutató, s szervíz elérhetősége.

Bízom benne, hogy fenti soraim segítenek az optimális vásárlási döntésedben.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#441 - kiss józsef ferenc2016.07.24. 10:57

Kedves Timi!
Én Kiss József Ferenc vagyok régota cukros vagyok. Venni akarok egy kenyésütőgépet ki is néztem egyett a neve desina légyszives adjál rola tanácsot, hogy érdemes-e megvenni! Előre is kőszőnőm.