Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Vendégkönyv

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

#444 - József2016.07.26. 09:45

Kedves Timi!

Azt szeretném megkérdezni, hogy receptekbe az alap pl: a fehérkenyérbe a cukor,vaj vagy a margarin, az olajat ellehethagyni. Mert régen a nagyanyáink csak liszt,viz, só, kovászt használtak. Ezekhez a kenyér receptekhez lehet használni friss élesztőtt!

Üdvőzlettel: JÓZSEF

#443 - József2016.07.25. 15:12

Kedves Timi!

Köszönöm szépen a segitségedet. Megkönnyitedet a választásomat!

#442 - Torma Timi2016.07.24. 18:44

Kedves József!

Szíves megkeresésedre válaszolva, megnéztem az általad megvásárolni kívánt kenyérsütőgépet.

Úgy látom, hogy ez a De Sina típusú kenyérsütőgép egylapátos 750 g-os kenyér sütésére alkalmas. Programjai a legfontosabb alapokat tudja.

Amennyiben ezt a gépet választod, Te a legjobban ezen a gépen, az alábbi programokat fogod tudni a legjobban használni a betegségedhez igazítva: alap program, gyors kenyér program, illetve a teljes kiőrlésű program, valamint a tészta készítés program, sütés program.

Kalács sütésére majd ki kell tapasztalnod, hogy melyik program lesz az igazi rá, tekintettel, hogy magasabb cukortartalomra (esetedben eritriol, stb. használatával) külön program itt nincs, de nem lehetetlen ennek megoldása sem a géppel.

Amire ügyelj még: garancia, használati útmutató, s szervíz elérhetősége.

Bízom benne, hogy fenti soraim segítenek az optimális vásárlási döntésedben.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#441 - kiss józsef ferenc2016.07.24. 10:57

Kedves Timi!
Én Kiss József Ferenc vagyok régota cukros vagyok. Venni akarok egy kenyésütőgépet ki is néztem egyett a neve desina légyszives adjál rola tanácsot, hogy érdemes-e megvenni! Előre is kőszőnőm.

#440 - Torma Timi2016.06.06. 11:42

Kedves Mónika!

Örülök, hogy remekül sikerült! :-)

További élvezetes kenyérsütést kívánok Neked! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#439 - Mónika2016.06.06. 11:37

Kedves Timi!

Köszönöm a segítségedet, nagyon finom lett a szénhidrát csökkentett kenyér! :)

Üdvözlettel: Mónika

#438 - Kovacs Vivien2016.06.02. 10:04

Kedves Timi.

Köszönöm szépen a segítségedet! Ígérem kisérletezni fogok!

Üdvözlettel:Vivien.

#437 - Torma Timi2016.06.02. 09:35

Kedves Mónika!

Sikerült megnéznem ezt a lisztfajtát. Ezzel a teljes kiőrlésű programon süthetsz vele, receptként pedig itt a honlapon található teljes kiőrlésű búzakenyér, vagy a zablisztes formakenyér receptjét ajánlom, értelemszerűen az általad használt lisztre cserélve.

Mivel lisztkeverékkel dolgozol, elképzelhető, hogy a receptekben megadott folyadék mennyiséget óvatosan korrigálnod kell hogy a kenyértészta állaga megfelelő legyen.

Sok sikert a kenyér megsütéséhez, a lisztkeverék kipróbálásához. :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#436 - Mónika2016.06.01. 22:05

Kedves Timi!

Köszönöm a gyors válaszod! Az alábbi oldalon olvashatod a lisztkeverék összetevőit: http://sikermalmok.hu/csokkentett-szenhidrattartalmu-lisztkeverek/
Amennyiben lehetséges kérlek írd meg, hogy ezzel a fajta liszttel milyen programon tudnék kenyeret sütni, valamint a pontos hozzávalók mennyiségét.

Várom válaszod!☺
Köszönöm, Mónika

#435 - Torma Timi2016.05.31. 20:21

Kedves Vivien!

Először is, üdvözöllek a kenyérsütőgéppel sütők egyre népesebb táborában! :-)

Kérdésedre válaszolva: Ha más programmal sütsz gluténmentesen, nem teszed azzal tönkre a gépet, de arra kell számítanod, hogy esetleg a kenyered másképp fog úgy sikerülni. A gluténmentes liszt nem nagyon szereti, ha túl sokat gyöntölik, pont a glutén hiánya miatt.

Amit javasolok Neked: 1.próbáld ki újra a gluténmentes programot, de ezúttal módosíts a hozzávalók behelyezési sorrendjén. Fordított sorrendben tedd bele a folyadékot és a lisztet, mint ahogy előzőleg tetted, hátha ez is megoldás a jobb keveredés végett. 2. Megteheted azt is, hogy menet közben - hangjelzésig bezárólag - egy szilikonlapát segítségével ügyesen rásegítesz az alaposabb keveredés céljából. 3. Kipróbálhatsz más programot is, azonban legyen rövidebb a dagasztás kelesztés folyamatok időtartama az előző bekezdésben leírtak miatt.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni. ;-)

Üdvözlettel:
Torma Timi