Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Vendégkönyv

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

#442 - Torma Timi2016.07.24. 18:44

Kedves József!

Szíves megkeresésedre válaszolva, megnéztem az általad megvásárolni kívánt kenyérsütőgépet.

Úgy látom, hogy ez a De Sina típusú kenyérsütőgép egylapátos 750 g-os kenyér sütésére alkalmas. Programjai a legfontosabb alapokat tudja.

Amennyiben ezt a gépet választod, Te a legjobban ezen a gépen, az alábbi programokat fogod tudni a legjobban használni a betegségedhez igazítva: alap program, gyors kenyér program, illetve a teljes kiőrlésű program, valamint a tészta készítés program, sütés program.

Kalács sütésére majd ki kell tapasztalnod, hogy melyik program lesz az igazi rá, tekintettel, hogy magasabb cukortartalomra (esetedben eritriol, stb. használatával) külön program itt nincs, de nem lehetetlen ennek megoldása sem a géppel.

Amire ügyelj még: garancia, használati útmutató, s szervíz elérhetősége.

Bízom benne, hogy fenti soraim segítenek az optimális vásárlási döntésedben.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#441 - kiss józsef ferenc2016.07.24. 10:57

Kedves Timi!
Én Kiss József Ferenc vagyok régota cukros vagyok. Venni akarok egy kenyésütőgépet ki is néztem egyett a neve desina légyszives adjál rola tanácsot, hogy érdemes-e megvenni! Előre is kőszőnőm.

#440 - Torma Timi2016.06.06. 11:42

Kedves Mónika!

Örülök, hogy remekül sikerült! :-)

További élvezetes kenyérsütést kívánok Neked! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#439 - Mónika2016.06.06. 11:37

Kedves Timi!

Köszönöm a segítségedet, nagyon finom lett a szénhidrát csökkentett kenyér! :)

Üdvözlettel: Mónika

#438 - Kovacs Vivien2016.06.02. 10:04

Kedves Timi.

Köszönöm szépen a segítségedet! Ígérem kisérletezni fogok!

Üdvözlettel:Vivien.

#437 - Torma Timi2016.06.02. 09:35

Kedves Mónika!

Sikerült megnéznem ezt a lisztfajtát. Ezzel a teljes kiőrlésű programon süthetsz vele, receptként pedig itt a honlapon található teljes kiőrlésű búzakenyér, vagy a zablisztes formakenyér receptjét ajánlom, értelemszerűen az általad használt lisztre cserélve.

Mivel lisztkeverékkel dolgozol, elképzelhető, hogy a receptekben megadott folyadék mennyiséget óvatosan korrigálnod kell hogy a kenyértészta állaga megfelelő legyen.

Sok sikert a kenyér megsütéséhez, a lisztkeverék kipróbálásához. :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#436 - Mónika2016.06.01. 22:05

Kedves Timi!

Köszönöm a gyors válaszod! Az alábbi oldalon olvashatod a lisztkeverék összetevőit: http://sikermalmok.hu/csokkentett-szenhidrattartalmu-lisztkeverek/
Amennyiben lehetséges kérlek írd meg, hogy ezzel a fajta liszttel milyen programon tudnék kenyeret sütni, valamint a pontos hozzávalók mennyiségét.

Várom válaszod!☺
Köszönöm, Mónika

#435 - Torma Timi2016.05.31. 20:21

Kedves Vivien!

Először is, üdvözöllek a kenyérsütőgéppel sütők egyre népesebb táborában! :-)

Kérdésedre válaszolva: Ha más programmal sütsz gluténmentesen, nem teszed azzal tönkre a gépet, de arra kell számítanod, hogy esetleg a kenyered másképp fog úgy sikerülni. A gluténmentes liszt nem nagyon szereti, ha túl sokat gyöntölik, pont a glutén hiánya miatt.

Amit javasolok Neked: 1.próbáld ki újra a gluténmentes programot, de ezúttal módosíts a hozzávalók behelyezési sorrendjén. Fordított sorrendben tedd bele a folyadékot és a lisztet, mint ahogy előzőleg tetted, hátha ez is megoldás a jobb keveredés végett. 2. Megteheted azt is, hogy menet közben - hangjelzésig bezárólag - egy szilikonlapát segítségével ügyesen rásegítesz az alaposabb keveredés céljából. 3. Kipróbálhatsz más programot is, azonban legyen rövidebb a dagasztás kelesztés folyamatok időtartama az előző bekezdésben leírtak miatt.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni. ;-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#434 - Torma Timi2016.05.31. 20:04

Kedves Mónika!

Először is, köszönöm szíves visszajelzésed a kenyérsütési sikereidről! :-)

Kérdésedre válaszolva: Tekintettel, hogy ezt a típusú lisztkeveréket nme ismerem, illetve a neten sem találtam rá konkrét információt, így kérlek, írd meg pontosan, hogy mi az összetevője, ami kiindulási alapot adna a pontos programmeghatározáshoz.

Lisztmennyiségként 500 g-ból indulnék ki, s a lisztkeverék összetétele fogja meghatározni a szükséges folyadékmennyiséget is.

Bízom benne, hogy válaszod alapján fogok tudni segíteni konkrétan is.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#433 - Kovács Vivien2016.05.31. 10:43

Kedves Timi.

A segítségedet szeretném kérni. Egy hete van kenyérsütőgépem ezért nem sok tapasztalatom van még. Panasonic SD-2501-es tipusu gépem van. Ami igazán nehezíti a dolgom hogy gluténérzékeny vagyok és ezért mindent gluténmentesen kell elkészítenem. Fél éve derült ki az érzékenységem ugyhogy még elég kezdő vagyok.Kétszer sütöttem már benne kenyeret a 12-es programmal. Finom lett,de a lisztet (schar barna kenyér mix),nem 100%-osan dolgozta el.
Azt szeretném kérdezni hogy a tobbi programot pl: pizza, briós és tészta készítésekor ha én gluténmentesen készítem el azok jók lesznek-e,illetve nem teszem tönkre vele a gepet? Lehet bután hangzik az aggodalmam de nem szeretném tönkre tenni a gépet.:/
Kenyeret csak a gluténmentes programmal készíthetek vagy masik programmal is lehet?
A magyar nyelvű használati útmutatóban ezek a részletek így nem szerepelnek.
Előre is köszönöm a válaszod!
További szép napot!
Üdvözlettel: Vivien.