Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Vendégkönyv

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

#441 - kiss józsef ferenc2016.07.24. 10:57

Kedves Timi!
Én Kiss József Ferenc vagyok régota cukros vagyok. Venni akarok egy kenyésütőgépet ki is néztem egyett a neve desina légyszives adjál rola tanácsot, hogy érdemes-e megvenni! Előre is kőszőnőm.

#440 - Torma Timi2016.06.06. 11:42

Kedves Mónika!

Örülök, hogy remekül sikerült! :-)

További élvezetes kenyérsütést kívánok Neked! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#439 - Mónika2016.06.06. 11:37

Kedves Timi!

Köszönöm a segítségedet, nagyon finom lett a szénhidrát csökkentett kenyér! :)

Üdvözlettel: Mónika

#438 - Kovacs Vivien2016.06.02. 10:04

Kedves Timi.

Köszönöm szépen a segítségedet! Ígérem kisérletezni fogok!

Üdvözlettel:Vivien.

#437 - Torma Timi2016.06.02. 09:35

Kedves Mónika!

Sikerült megnéznem ezt a lisztfajtát. Ezzel a teljes kiőrlésű programon süthetsz vele, receptként pedig itt a honlapon található teljes kiőrlésű búzakenyér, vagy a zablisztes formakenyér receptjét ajánlom, értelemszerűen az általad használt lisztre cserélve.

Mivel lisztkeverékkel dolgozol, elképzelhető, hogy a receptekben megadott folyadék mennyiséget óvatosan korrigálnod kell hogy a kenyértészta állaga megfelelő legyen.

Sok sikert a kenyér megsütéséhez, a lisztkeverék kipróbálásához. :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#436 - Mónika2016.06.01. 22:05

Kedves Timi!

Köszönöm a gyors válaszod! Az alábbi oldalon olvashatod a lisztkeverék összetevőit: http://sikermalmok.hu/csokkentett-szenhidrattartalmu-lisztkeverek/
Amennyiben lehetséges kérlek írd meg, hogy ezzel a fajta liszttel milyen programon tudnék kenyeret sütni, valamint a pontos hozzávalók mennyiségét.

Várom válaszod!☺
Köszönöm, Mónika

#435 - Torma Timi2016.05.31. 20:21

Kedves Vivien!

Először is, üdvözöllek a kenyérsütőgéppel sütők egyre népesebb táborában! :-)

Kérdésedre válaszolva: Ha más programmal sütsz gluténmentesen, nem teszed azzal tönkre a gépet, de arra kell számítanod, hogy esetleg a kenyered másképp fog úgy sikerülni. A gluténmentes liszt nem nagyon szereti, ha túl sokat gyöntölik, pont a glutén hiánya miatt.

Amit javasolok Neked: 1.próbáld ki újra a gluténmentes programot, de ezúttal módosíts a hozzávalók behelyezési sorrendjén. Fordított sorrendben tedd bele a folyadékot és a lisztet, mint ahogy előzőleg tetted, hátha ez is megoldás a jobb keveredés végett. 2. Megteheted azt is, hogy menet közben - hangjelzésig bezárólag - egy szilikonlapát segítségével ügyesen rásegítesz az alaposabb keveredés céljából. 3. Kipróbálhatsz más programot is, azonban legyen rövidebb a dagasztás kelesztés folyamatok időtartama az előző bekezdésben leírtak miatt.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni. ;-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#434 - Torma Timi2016.05.31. 20:04

Kedves Mónika!

Először is, köszönöm szíves visszajelzésed a kenyérsütési sikereidről! :-)

Kérdésedre válaszolva: Tekintettel, hogy ezt a típusú lisztkeveréket nme ismerem, illetve a neten sem találtam rá konkrét információt, így kérlek, írd meg pontosan, hogy mi az összetevője, ami kiindulási alapot adna a pontos programmeghatározáshoz.

Lisztmennyiségként 500 g-ból indulnék ki, s a lisztkeverék összetétele fogja meghatározni a szükséges folyadékmennyiséget is.

Bízom benne, hogy válaszod alapján fogok tudni segíteni konkrétan is.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#433 - Kovács Vivien2016.05.31. 10:43

Kedves Timi.

A segítségedet szeretném kérni. Egy hete van kenyérsütőgépem ezért nem sok tapasztalatom van még. Panasonic SD-2501-es tipusu gépem van. Ami igazán nehezíti a dolgom hogy gluténérzékeny vagyok és ezért mindent gluténmentesen kell elkészítenem. Fél éve derült ki az érzékenységem ugyhogy még elég kezdő vagyok.Kétszer sütöttem már benne kenyeret a 12-es programmal. Finom lett,de a lisztet (schar barna kenyér mix),nem 100%-osan dolgozta el.
Azt szeretném kérdezni hogy a tobbi programot pl: pizza, briós és tészta készítésekor ha én gluténmentesen készítem el azok jók lesznek-e,illetve nem teszem tönkre vele a gepet? Lehet bután hangzik az aggodalmam de nem szeretném tönkre tenni a gépet.:/
Kenyeret csak a gluténmentes programmal készíthetek vagy masik programmal is lehet?
A magyar nyelvű használati útmutatóban ezek a részletek így nem szerepelnek.
Előre is köszönöm a válaszod!
További szép napot!
Üdvözlettel: Vivien.

#432 - Mónika2016.05.30. 14:44

Kedves Timi!

Nemrégiben kaptam egy Moulinex Home Bread kenyérsütőt, és a te receptjeidnek köszönhetően isteni finom kenyereket tudok sütni.:)) Vásároltam egy Harmónia Sikér csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeveréket, amiből most kenyeret is szeretnék sütni. Ehhez a segítségedet szeretném kérni a a megfelelő mennyiségekkel, és program kiválasztásával kapcsolatban!

Válaszodat előre is köszönöm,
Mónika