Kapcsolat

E-mail: tormatimi@kenyersutode.hu

Nyitvatartás:
non-stop :-)

 

A weblapon szereplő képek saját készítésűek, továbbközlése kizárólag a weblapnév (www.kenyersutode.hu) feltüntetésével lehetséges.

Megosztás

Vendégkönyv

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

#455 - Torma Timi2016.10.31. 17:03

Kedves Gaben!

Köszönöm kedves soraid; örülök, hogy Te is csatlakoztál az otthoni kenyérsütők táborához! :-)

További élvezetes kenyérsütést kívánok Neked! ;-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#454 - Gaben2016.10.30. 21:03

Kedves Timi!
Most leltem rá az oldaladra, bele olvastam a receptekbe és a linkekbe. Arra a következtetésre jutottam, hogy csak gratulálni tudok és jó egészséget kívánni a folytatásához. Én is nagyon szeretem a sülő kenyér illatát, különösen amikor belengi az otthonunkat, még otthonosabbá téve azt. Köszönöm az értékes információkat. Újabb 1 fővel nőtt az otthoni kenyérsütő tanítványaid száma.

#453 - Torma Timi2016.10.28. 09:34

Kedves Ági!

Szíves megkeresésedre válaszolva, ennek több oka lehet. A pontosabb válaszomhoz ismernem kellene a recept hozzávalóinak mennyiségét, illetve a programot, amin sütötted a kenyeret.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#452 - Juhász Ágnes2016.10.26. 17:49

Kedves Timi!

Én most vettem a kenyérsütőgépet/hausmeiter/ most próbálgatom de a kenyér héja kemény és nem ropogós. Ez mitől van, köszönettel Ági

#451 - Torma Timi2016.08.24. 20:50

Kedves Balázs65!

Köszönöm szíves visszajelzésed az oldallal kapcsolatosan. :-) Az általad ajánlott 2. megoldással tökéletesen egyetértek. ;-)

A fonott kalács ötlet nem is rossz ;-) Annyival kiegészíteném, hogy ha visszateszed az üstbe, még 30-40 percet keleszteni nem rossz tanácsadó, annak ellenére, hogy még a sütés kezdetén is kel a tészta.

További élevezetes kenyérsütést kívánok! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#450 - Balázs652016.08.24. 15:32

Kedves Timi!
Nagyon tetszik ez az oldal, kár, hogy csak most fedeztem fel :)
Évek óta így sütöm a kalácsot, egyébként, alufóliával grillezni is szoktak mivel nem gyullad ki, és ha ügyesen szorosan tekered rá az üstre akkor elég távol van a fűtőszáltól. Másik jó megoldás lehet még, ha külön dagasztjuk be a tésztát, és a kelesztés után külön programon sütjük meg, pl csak rövidebb ideig kb 40 percig sütjük. Ez arra is jó hogy szépen megfonhatjuk a kalácsot, és így tesszük vissza az üstbe, így a formája is nagyon szép lesz.

#449 - Torma Timi2016.08.24. 09:27

Kedves Balázs65!

Köszönöm szíves hozzászólásod a Srobi által felvetettekhez. :-)

Az üst alufóliával történő külső körbetekerését tűzveszélyesnek tartom, tekintettel, hogy bármikor érintkezhet a fűtőszállal, s kigyullad a gép. :-(

Bízom benne, hogy ez nem fog előfordulni.

Ha másnál is fennáll ez a probléma, akkor arra következtetek, hogy egy a géptípus gyári hibás lehet, nem megfelelő a sütési beprogramozása. Ekkor azonban érdemes lenne még garanciális időn belül visszavinni, s inkább egy másik típust választani.

Üdvözlettel:
Torma Timi

#448 - Balázs652016.08.23. 22:55

Kedves Srobi!
Én is ezt a kenyérsütőt használom, és sokszor sütök benne édes fonott kalácsokat, és brióst aminek kezdetben valóban égett lett a héja. A cukor mennyiségét nem akartam csökkenteni, mert mégiscsak édes kalácsot szeretnék, ezért egy jól bevált módszert használok. Egyszerűen sima alufóliát méretre vágok és betekerem vele az üstöt kívülről. Ez pont annyira lecsökkenti a hőt, hogy szép aranybarna lesz a kalács, vagy briós...

#447 - Torma Timi2016.08.22. 11:57

Kedves Srobi!

Leírásod alapján arra tippelek első körben, hogy valószínűleg túl sok a cukor, amit a recept ír, emiatt van az, hogy túl sötét a kenyered. Próbáld meg csökkenteni a cukormennyiséget, hogy ekkor milyen héjszínt eredményez.

Megoldás lehet az is, hogy a nem édes kenyereknél elhagyod a cukrot - amennyiben van benne.

Ha a fenti ötletek után továbbra is fennáll a probléma, akkor javasolom, hogy garanciás időn belül nézettesd meg a gépet, nem-e gyári - programozási - hiba áll e mögött.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni. ;-)

Sok sikert kívánok a további kenyérsütésedhez! :-)

Üdvözlettel:
Torma Timi

#446 - srobi2016.08.21. 20:36

Kedves Timi!
Pár hete vásároltam egy Tefal Bread Of The World tipusu gépet...
Legnagyobb meglepetésemre minden kenyér tökéletesen sikerült,természetesen a receptúra pontos betartása mellet. Azonban egy probléma akadt... Mindig erős barnára sül a kenyér széle,pedig a legalacsonyabb fokozatra állitom...ha gyümölcskenyeret sütök gyakorlatilag feketére sül a széle... Belül megsül és finom..
Esetleg valami tanács tapasztalat??
A Szigetszentmiklósi Szabó malom kiválló lisztjét használom...bl 55 -bl 80 2/3- 1/3 arányban...
Előre is köszönöm: Srobi